Drie gastsprekers voor wintersessies

In de komende donkere wintermaanden trakteren we onze vrijwilligers en beroepkrachten op inspiratie. In drie online bijeenkomsten nemen bekende gastsprekers je mee in een gloedvol betoog vol leerzame, wijze en ontroerende verhalen over hun vakgebied. Doe je ook mee?


Manu Keirse – 16 december 19.00 – 20.30 uur

Ieder mens krijgt te maken met verlies en ieder mens wil er het liefst ver vandaan blijven. Terwijl het onvermijdelijk is. Verdriet is in deze tijd sterk teruggedrongen in de beschermde omgeving van het gezin, we dragen het minder met elkaar, verliezen daardoor de verbinding met elkaar, terwijl verdriet en rouw juist verbondenheid zou kunnen creëren. Manu Keirse, emeritus hoogleraar klinische psychologie, legt dit uit tijdens een prachtig betoog, dat nog lang zal blijven naklinken.

Aanmelden kan via deze link.

 


Paul Iske - 6 januari 2021- 19.00 – 20.30 uur

Woensdag 6 januari 2021 verdiept Paul Iske zich in de vraag hoe wij kunnen leren van mislukkingen. Verandering is een proces van vallen en opstaan. Paul pleit voor het durven proberen en de kracht van experimenteren. Dit webinar is bedoeld om inzicht te krijgen in open staan voor nieuwe vraagstukken en te leren van de uitkomsten. Mensen zijn bang om te falen, of zijn terughoudend in het vertellen hoe het echt is gegaan. Paul Iske probeert een bijdrage te leveren aan een klimaat waarin mensen dingen durven te proberen, trots zijn op hun poging en willen delen met anderen. “Anders is niet altijd beter, maar beter is wel altijd anders”.

Aanmelden kan via deze link.

 


Esther Mollema – 28 januari 2021– 19.00 – 20.30 uur

Donderdag 28 januari zal Esther Mollema, expert als het gaat over diversiteit en inclusie ons meenemen in haar vakgebied. We leren het brein steeds beter kennen. We hebben veel onbedoelde vooroordelen die ons helpen snel besluiten te nemen maar die ons ook verhinderen het beste besluit te nemen. Tijdens deze workshop gaat Esther Mollema in op de vraag waarom de meeste mensen wel meer diversiteit willen aanbrengen maar dat het vaak niet lukt om hun team diverser te maken.

Aanmelden kan via deze link.

Terug naar het nieuwsoverzicht