Get a Grip wint Nationale Vrijwilligersprijs

Humanitas Get a Grip heeft de Nationale Vrijwilligersprijs gewonnen. Het project werd door de jury uit 32 landelijke inzendingen gekozen.

De prijzen zijn bedoeld om aandacht te geven aan het bijzondere werk van vrijwilligers en mensen te inspireren om ook vrijwilliger te worden. Tijdens een livestream op 10 juni 2021 zijn de winnaars bekendgemaakt. De prijzen werden uitgereikt tijdens een feestelijke livestream, met onder meer een optreden van Typhoon. Zo ging er een prijs naar een lokaal initiatief en was de prijs voor een landelijk vrijwilligersinitiatief voor Get a Grip. Beide projecten ontvangen een geldprijs van 7500 euro. 

Burgemeester en jurylid Jan van Zanen had lovende woorden voor het Humanitas-project: "Extra bijzonder van Humanitas Get a Grip is dat ze jongeren bereiken door andere jongeren in te zetten en zo de schaamte overkomen. Echte inclusie waar ze trots op mogen zijn. Bovendien zorgen ze dat jongeren mee kunnen blijven doen aan de maatschappij. En inclusie gaat over mee mogen en kunnen doen."

Get a Grip is een Humanitas-project waarbij vrijwilligers jongeren helpen om beter om te gaan met hun geld. Samen maken ze een overzicht van de inkomsten en uitgaven en gaan op zoek naar oplossingen als de geldzaken uit de hand dreigen te lopen.  

210611 Get a Grip Vrijwilligersprijzen 2021-a.jpg

Terug naar het nieuwsoverzicht