Genomineerden Eenzaamheid Prijs 2016 bekend

De jury is er uit! Ze hebben drie mooie projecten genomineerd voor de Nationale Eenzaamheidsprijs 2016. Deze lokale projecten zijn inspirerende voorbeelden die eenzaamheid voorkomen of verminderen en waarin ook gemeenten een actieve rol vervullen.

Het gaat om Beauty voor de Senior in Den Haag door Aswintha Menk, OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) in Amsterdam door stichting OOPOEH en tot slot, Join us in Veghel door Joli. De winnaar wordt donderdag 22 september bepaald op het Nationaal Eenzaamheid Congres 2016 in Rotterdam.

De eerste twee nominaties richten zich vooral eenzaamheid onder senioren. De derde nominatie, Join us, is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar die het moeilijk vinden contact met leeftijdsgenoten te maken. Meer over de nominaties lees je op de website samentegeneenzaamheid.nl

Daar vind je ook meer informatie over de Week tegen de Eenzaamheid die 22 september van start gaat en tot 1 oktober duurt. Diverse Humanitas-afdelingen doen tijdens deze week mee aan de speciaal voor deze week georganiseerde Kom Erbij Festivals. Informeer bij jouw plaatselijke afdeling wat zij doen.

De Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 is een initiatief van Coalitie Erbij in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het ministerie van VWS. Humanitas is een van de negen kernleden van Coalitie Erbij (http://www.eenzaam.nl/over-coalitie-erbij).

Terug naar het nieuwsoverzicht