Humanitas gaat jongeren helpen met financiën

Humanitas gaat jongeren tussen de 16 en 24 jaar helpen met hun financiën. Het project Get a Grip kan van start gaan dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Bekijk de video van de cheque-uitreiking door Humberto Tan.

Tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam werd op 26 januari bekendgemaakt dat de aanvraag voor Get a Grip voor de extra trekking van de Postcode Loterij is toegekend. Het betekent dat Humanitas 1. 825. 000 euro krijgt om zich drie jaar lang specifiek op jongeren en hun financiën te richten.

Steeds meer jongeren in Nederland raken financieel in de problemen. In 2014 waren dat er 300.000. Een abonnement op de sportschool, een smartphone, een studielening, een ziektekostenverzekering; er valt veel te regelen. Humanitas gaat jongeren helpen hun uitgaven in goede banen te leiden.Humanitas-directeur Eva Scholte (links) ontvangt de cheque van de extra trekking uit handen van Humberto Tan.

Met het project Thuisadministratie helpt Humanitas 14.400 deelnemers om de (financiële) administratie op orde te houden. Dit project richt zich op een brede doelgroep. Om jongeren te bereiken en goed te helpen is echter een gerichte aanpak nodig. Daarom gaat Humanitas voor Get a Grip nieuwe jonge vrijwilligers werven en opleiden, zodat ze jongeren kunnen ondersteunen. De hulp zal zowel online zijn (in de vorm van een chat) en offline (face-to-face).

Naast de bijdrage uit de extra trekking is tijdens het Goed Geld Gala ook bekendgemaakt dat Humanitas dankzij de deelnemers aan de Postcode Loterij een bijdrage van 4,5 miljoen uit de opbrengst over 2015 krijgt. Dit geld stelt de Humanitas-vrijwilligers in staat nog meer mensen te helpen.

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. Van elk lot gaat de helft naar goede doelen op het gebied van mens en natuur.

Terug naar het nieuwsoverzicht