Home-Start door naar volgende fase Appeltje van Oranje

Home-Start Nederland heeft 3512 stemmen in de wacht gesleept in de race om een Appeltje van Oranje te krijgen. Daarmee is het project voor opvoedingsondersteuning in de stemronde vierde van de veertig projecten geworden en door naar de volgende fase.

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van vijftienduizend euro en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en wordt uitgereikt door Koningin Máxima. Het Oranje Fonds kent ze jaarlijks toe aan drie projecten. Dit jaar zet het Oranje Fonds de schijnwerpers op vrijwilligerswerk, omdat vrijwilligers erin slagen de verbinding te leggen met mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Pitch

De Stemtiendaagse is afgerond, waarin Home-Start de kans op het felbegeerde Appeltje van Oranje flink heeft vergroot. Tijdens de Landelijke Finaledag op 24 januari presenteert Home-Start zich aan de vakjury met een pitch over het vrijwilligerswerk van Home-Start.

Home-Start-vrijwilligers die zelf ook opvoedervaring hebben, bieden ouders met vragen over de opvoeding van hun opgroeiende kinderen, een luisterend oor en steuntje in de rug, al vijfentwintig jaar. Eenzaamheid en sociaal isolement binnen gezinnen worden ermee doorbroken. Home-Start vormt met dit vrijwilligerswerk een belangrijke preventieve schakel in de participatiesamenleving. Want het blijkt dat ouders hun gezin weer op de rit krijgen, waarmee een beroep op formele hulpverlening wordt voorkomen. Jaarlijks ondersteunen Home-Start-vrijwilligers meer dan drieduizend gezinnen met zevenduizend kinderen. Een Appeltje van Oranje zou een kroon zijn op hun werk.

Lees meer over Home-Start.

Terug naar het nieuwsoverzicht