Minister De Jonge sluit jubileumjaar Home-Start af

Het jubileumjaar van Home-Start in Nederland is op 10 oktober feestelijk afgesloten in Den Haag, in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge van VWS.

Home-Start, het programma voor opvoedingsondersteuning bestaat 25 jaar en in het afgelopen jubileumjaar is daar op vele manieren bij stil gestaan. Zo verzorgde hoogleraar pedagogiek Micha de Winter een kennislezing en is er het hele jaar door op veel Home-Start-locaties feest gevierd met kinderen, ouders, vrijwilligers, verwijzers en ambtenaren. Kinderen door het hele land maakten tijdens de festiviteiten duizenden vlaggetjes en regen deze aan elkaar tot een lange slinger. 

Belangrijke vorm van steun

Minister De Jonge verbond in Den Haag de laatste vlaggen aan de slinger en sloot daarmee het jubileumjaar af. De bewindsman liet weten het belang van opvoedondersteuning te onderkennen. "Opvoeden kan soms knap ingewikkeld zijn. Laagdrempelig ondersteuning bieden kan helpen om te voorkomen dat gewone opvoedvragen jeugdzorgvragen worden. De vrijwilligers van Home-Start bieden gezinnen al 25 jaar die hulp. En daar waar ik gemeenten spreek, zal ik met veel verve vertellen over dit programma. Ik ken Home-Start al uit de tijd van mijn wethouderschap en heb eerdere jubilea meegemaakt. Het is een belangrijke vorm van steun."

De minister ging ook in gesprek met vrijwilligers en deelnemers. Zo vertelde moeder Shareen hem hoe ze in het ziekenhuis was beland en een burn-out had gekregen. "Dankzij de vrijwilliger van Home-Start heb ik mijn gezin weer op de rit gekregen."

Terug naar het nieuwsoverzicht