Humanitas Tandem in race voor  Appeltje van Oranje 2020

Humanitas Tandem maakt kans op een Appeltje van Oranje. En jij kan de winkansen vergroten door te stemmen. Dit kan kan tot en met 15 januari via deze website: stem.oranjefonds.nl/humanitastandem

Oranje Fonds reikt jaarlijks Appeltjes uit aan uitzonderlijke sociale projecten. Dit jaar is het thema ‘Maatjes ben je samen’. De prijzen staan in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarbij mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. Het kan iedereen overkomen, een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Het Oranje Fonds heeft 38 van deze projecten geselecteerd. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doorgaan naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars.

Meer over Humanitas Tandem
Steeds meer mensen ervaren sociale isolatie en uitsluiting. Humanitas Tandem doorbreekt dit isolement. De maatjes van dit project bieden sociale steun  en ondernemen activiteiten met iedereen die zich alleen voelt. Dit verbetert het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de deelnemers. Deelnemers kunnen vaak binnen een jaar weer zelfstandig verder in de samenleving en hebben nieuwe vrienden gemaakt.

De brede doelgroep van dit initiatief voorkomt stigmatisering. De wens van de deelnemer staat centraal en zijn of haar achtergrond is daarbij niet belangrijk. Humanitas Tandem verwelkomt alle levensverhalen, achtergronden, leeftijden en leefomstandigheden. 

Daarnaast heeft Humanitas Tandem het doel om de samenwerking tussen hulpverlening, vrijwilligersorganisaties en inwoners te versterken. Dit doet zij door samen te werken in lokale coalities, het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en het verzorgen van thema-avonden.

Gerrit, deelnemer van Humanitas Tandem: “Het is maar zo, het leven kan heel mooi en aangenaam zijn, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Dat heb ik van Humanitas meegekregen en dat wil ik graag de wereld in helpen”. 

Sta jij ook achter deze gedachte? Stem dan op dit project!

Koningin Máxima
Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. 

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Terug naar het nieuwsoverzicht