Deelnemers geven Humanitas een 8

Het aantal mensen dat bij ons aanklopt voor hulp is ook in 2017 weer gestegen. Meer dan 70.000 deelnemers deden het afgelopen jaar een beroep op Humanitas. Zij bleken bovendien zeer te spreken over het contact met de vrijwilliger. Op de vraag of zij Humanitas zouden aanraden aan mensen in dezelfde situatie, werd een 8 gescoord.

Dat is te lezen in het Humanitas Jaarverslag 2017.  Daarin is ook aandacht voor het feit dat we steeds vaker succesvolle samenwerkingen aangaan. Zo is Humanitas gesprekspartner van de landelijke overheid. We zijn bijvoorbeeld een van de 35 landelijke organisaties waarmee minister Hugo de Jonge (VWS) het Pact voor de Ouderenzorg sloot. Doel van het pact is het bestrijden van de groeiende eenzaamheid onder ouderen.

Ook werkt Humanitas mee aan de totstandkoming van een landelijk dekkend netwerk van vrijwilligersprojecten gericht op schuldhulp en financiële begeleiding.

Het afgelopen jaar bleek verder dat de toegevoegde waarde van ons vrijwilligerswerk steeds duidelijker wordt voor onze samenwerkingspartners en financiers.  Steeds meer organisaties zien in dat onze vaak preventieve hulp een essentiële aanvulling is op de beroepszorg. En dat onze vrijwilligers de deelnemer de rust, tijd en aandacht kunnen geven die hij of zij op dat moment nodig heeft.

De waarde van ons werk laat zich ook in cijfers uitdrukken. De economische waarde van ons vrijwilligerswerk bedroeg in 2017 € 79,8 miljoen.

Terug naar het nieuwsoverzicht