Klijnsma bezoekt Financieel Café

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 13 april een werkbezoek gebracht aan het Financieel Café 2.0 van Humanitas in de Rosmolenbuurt in Zaandam. De staatssecretaris was onder de indruk van de hulp die de vrijwilligers bieden.

Bekijk het item in RTL Nieuws over het bezoek van Klijnsma. De reportage over het Financieel Café begint na 14.21 minuten.

Na afloop van het bezoek zei Klijnsma: “Als je in de schulden zit, of je dreigt er in te komen, dan is het zo fijn als een fantastische vrijwilliger je helpt om het overzicht weer te krijgen of een goede afbetalingsregeling voor je te treffen. Het is ook goed dat er nauwe samenwerking is met de hulpverleners van het wijkteam."

Tijdens het bezoek sprak Klijnsma met bezoekers en de vrijwilligers die het Café runnen. Bewoners van de Rosmolenbuurt krijgen in het Financieel café 2.0. onder het genot van een kopje koffie van Humanitas-vrijwilligers hulp bij vragen over hun financiën of de organisatie van hun administratie.

Betalingsregeling

Bijzonder aan het Financieel café 2.0. is dat bezoekers meteen, zonder wachttijd of ingewikkeld keuzemenu’s, terecht kunnen bij medewerkers van Zilveren Kruis/Achmea, T-Mobile, Nuon of de Rabobank voor vragen, advies en regelingen op maat. Ook in Amsterdam zijn de hulplijnen van deze organisaties beschikbaar voor bezoekers van de Financiële Inloop. Een bezoekster van het Café in Zaandam kon meteen geholpen worden met een betalingsregeling: "Ik heb nu rust in mijn hoofd omdat ik samen met mijn vrijwilliger direct een betalingsregeling met Zilveren Kruis/Achmea heb kunnen treffen. Ik wil wel betalen maar het lukt me nu niet.”


Staatssecretaris Klijnsma (rechts) praat met bezoekers en vrijwilliger van het Café.

Het Financieel Café 2.0 van Humanitas is een laagdrempelige en vraaggerichte vorm van hulp, die zich richt op het vroegtijdig signaleren en voorkomen van financiële problemen. Bij grotere problemen kunnen de vrijwilligers doorverwijzen voor meer structurele hulp naar bijvoorbeeld Humanitas Thuisadministratie of professionele organisaties.

Terug naar het nieuwsoverzicht