Kom meedenken over de duurzame mens

In de Amsterdamse Tolhuistuin gaan op 26 juni de deuren open voor de tweede editie van het Mag Het Licht Aan Festival, het festival van de duurzame mens.

Wie aan duurzaamheid denkt, denkt aan een aarde die nog even meekan. Aan zonnepanelen op daken en windmolens langs wegen. Duurzaam zijn is reizen met de trein; zuinig zijn met water en kiezen voor een keurmerk. Je zou haast vergeten dat wij mensen ook de aarde zijn. En dat er aan onze duurzaamheid misschien ook nog wel wat te verbeteren valt. Is de wegwerpcultuur nu ook doorgedrongen tot onze relaties? En hoe zit het met de houdbaarheidsdatum van onze vrije samenleving?

Tijdens het Mag Het Licht Aan Festival claimen we duurzaamheid voor de mens. In een programma vol filosofie, theater, kunst en muziek komen dwarse dromers en denkers die durven doen aan het woord. We denken na over hoe de duurzame samenleving eruit zou kunnen zien. Zijn de randvoorwaarden voor een duurzame samenleving nog altijd de idealen uit de verlichting - vrijheid, gelijkheid en wederkerig respect? Of zijn die anno 2016 aan een update toe?

Zomers en inhoudelijk

Stel op het festival je eigen programma samen. Ervaar Het Leven als Reis met levenskunstfilosoof Joep Dohmen. Breng een ode aan de vergankelijkheid in de Once in a Lifetime Show of woon de live televisieopnames van Het Filosofisch Kwintet bij, met Clairy Polak en Ad Verbrugge. Katja Schuurman reikt de Nelson Award uit, terwijl zangeres Karsu een optreden geeft. Ook cabaretière Soundos en zanger Martin Buitenhuis (Van Dik Hout) geven acte de presence.

Tickets

Kijk op de website voor het programma en om kaarten te kopen

Tot 26 juni zal het programma van het festival zich blijven ontwikkelingen. Wil je op de hoogte blijven? Volg het festival op Facebook.  

Het festival is een intiatief van omroep HUMAN, het Humanistisch Verbond, Hivos, Humanitas, de Universiteit voor Humanistiek en de Humanistische Alliantie.

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht