Robert de Groot nieuwe directeur ad interim

Het hoofdbestuur van vereniging Humanitas heeft Robert de Groot benoemd tot directeur ad interim voor de periode van een jaar. De Groot is zijn werkzaamheden gestart op 8 december.

Het besluit is goedgekeurd door de ledenraad, en ook de Ondernemingsraad en het landelijke managementteam hebben positief geadviseerd over de aanstelling van Robert de Groot.

De Groot heeft veel ervaring in het werken bij complexe organisaties en met het doorvoeren van veranderingsprocessen. Hij werkte onder meer als chief marketing officer bij Plan Nederland, als vice-president Marketing and Formats bij Ahold Central Europe en als commercieel directeur bij Citroën Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

Zoals al het personeel van Humanitas is De Groot in dienst bij de vereniging op basis van de CAO Welzijn. Voor hem gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden als voor zijn voorganger Eva Scholte. Dat wil zeggen dat de salariëring ruim voldoet aan alle eisen van Goede Doelen Nederland en aan de WNT (Wet Normering Topinkomens). De precieze opbouw van het directiesalaris kan worden gevonden in ons Jaarverslag.

De Groot volgt Eva Scholte op die haar functie bij Humanitas op 1 december heeft neergelegd. Scholte was sinds december 2010 directeur. Onder haar leiding maakte de vereniging een enorme groei door: van 40.000 deelnemers en 10.000 vrijwilligers in 2010 naar ruim 60.000 deelnemers en 22.000 vrijwilligers eind 2015. Ook het aantal programma’s en het aantal geschoolde vrijwilligers nam toe.

Terug naar het nieuwsoverzicht