Stay Human-campagne van start

Stay Human, blijf menselijk. Onder dit motto is op 15 juni een campagne van start gegaan over het vluchtelingendebat. Humanitas is een van de initiatiefnemers.

Hoe kunnen we zoveel mensen opvangen? Gaat de instroom van vluchtelingen ten koste van onze vrijheid en cultuur? Het zijn vragen die veel Nederlanders zich momenteel stellen. Stay Human wil aandacht geven aan de vragen en zorgen die rond dit onderwerp leven. Maar ook oproepen om menselijk te blijven. En vluchtelingen te blijven zien als mensen zoals jij en ik.

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking staat positief tegenover de opvang van vluchtelingen. Toch zijn het in het vluchtelingendebat juist de meer extreme standpunten die de meeste aandacht opeisen. Stay Human wil de stille meerderheid een stem geven. Mensen die luisteren en nadenken en meer vragen dan antwoorden hebben. Maar wel weten dat ze menselijk en genuanceerd willen blijven.

Stay Human doet dit door te laten zien hoe op een menselijke manier wordt omgegaan met vluchtelingen. En dat vragen en zorgen over dit onderwerp serieus worden genomen. Op de Stay Human-website is te zien welke mogelijkheden er zijn om iets positiefs bij te dragen aan de omgang met en het gesprek over vluchtelingen.

Humanitas en vluchtelingen 

Volgens Humanitas-directeur Eva Scholte is het vanzelfsprekend dat Humanitas een van de initiatiefnemers van de campagne is. “Veel vluchtelingen melden zich aan bij onze activiteiten zoals onder meer Taalmaatjes, Thuisadministratie, Voorleesactiviteiten  en spreekuren voor vluchtelingen. Na verloop van tijd gaat een deel van hen bij ons aan de slag als vrijwilliger. Op die manier helpen we vluchtelingen bij hun inburgering in Nederland en dragen we er aan bij dat ze hun plek vinden in de samenleving.”

Stay Human is een initiatief van meer dan veertig organisaties, waaronder  Humanitas, NOC*NSF,  COC, Greenpeace,  Holland Festival, Human Rights Watch en Rode Kruis.

Terug naar het nieuwsoverzicht