Van Dam nieuwe Humanitas-directeur

Angelique van Dam (53) is benoemd tot interim-directeur van Humanitas. Ze zal met ingang van 13 mei voor een periode van zes maanden werkzaam zijn bij de vereniging.

Het hoofdbestuur, dat Van Dam heeft benoemd, ziet in haar een toegewijde en enthousiaste directeur die in staat is een goede invulling te geven aan de opdracht die het hoofdbestuur heeft verstrekt. 

"Humanitas is een krachtige organisatie met gedreven mensen en duidelijke kernwaarden en heeft hierdoor een ijzersterk fundament" zegt Van Dam. "Daar draag ik de komende zes maanden graag aan bij." Als haar belangrijkste taak ziet ze het zorgen voor continu├»teit binnen de vereniging. "Vrijwilligers en de ondersteunende beroepsorganisatie moeten hun werk goed kunnen doen. Samen bekijken we wat hiervoor nodig is." 

Angelique van Dam is eerder werkzaam geweest als directeur van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland en van de Multiple Sclerose Vereniging Nederland. Daarmee heeft zij veel ervaring opgedaan met de dynamiek van verenigingen binnen zorg en welzijn.

Momenteel is ze ook directeur van de Osteoporose Vereniging en bestuursadviseur bij de Nederlandse Vereniging van pati├źnten met sternocostoclaviculaire hyperostosis, een vorm van reuma. "En dan ben ik ook nog druk met MLM-Mijn Leven Met... WIE?. Dat is een aanpak waarmee je in vier uur inzicht krijgt in je netwerk, zodat je weet wie je kunt bellen als je iemand nodig hebt", aldus Van Dam.

Terug naar het nieuwsoverzicht