Voor de Jeugd Dag beleeft digitale editie

Vanwege de coronacrisis vond de Voor de Jeugd Dag dit jaar online plaats. Congresgangers konden op 2 november vanuit hun eigen stoel meedoen aan workshops en discussies en ook kennismaken met Humanitas. 

De Voor de Jeugd Dag is een initiatief van het Rijk, de VNG en het NJi en heeft als doel ervoor te zorgen dat kinderen een veilige, gezonde en kansrijke toekomst krijgen. Alle programmaonderdelen waren dit jaar online te volgen.  

Zo vertelde jonge mantelzorger Bieneke haar verhaal in de workshop ‘Zie je mij? – jonge mantelzorgers in beeld’. Mede aan de hand van foto’s schetste zij hoe het is om op te groeien met een broertje met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme.  

In de paneldiscussie 'Hoe voorkomen wij schulden bij jongvolwassenen?’ gingen deskundigen en een ervaringsdeskundige in op de vraag hoe problemen met geld bij jongeren vroegtijdig te herkennen zijn. Daarnaast boog het panel zich over de vraag wie jongeren eigenlijk moet leren met geld om te gaan. Volgens ervaringsdeskundige Stanley is dat een taak voor ouders en school, maar doen jongeren er ook goed aan zelf online naar informatie te gaan zoeken. 

Ook het Jeugdplein, waar organisaties zichzelf in voorgaande jaren konden presenteren met een stand, kreeg bij deze achtste editie een digitale vertaling. Humanitas was van de partij met een digitale kraam waarin Lieke Metzemakers, programmamanager Opvoeden en Opgroeien, de bezoekers in een video liet kennismaken met activiteiten van Humanitas voor jongeren en hun ouders, zoals Gezonde Maatjes en Home-Start

Terug naar het nieuwsoverzicht