VriendenLoterij schenkt recordbedrag voor gezondheid en welzijn

De VriendenLoterij schenkt dit jaar een recordbedrag van 61,8 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Dat maakte de organisatie op 6 februari bekend op het traditionele Goed Geld Gala in Naturalis in Leiden. 

Speciale aandacht was er deze keer voor de aanpak van armoede en het betrekken van de meest kwetsbaren. Zo kreeg SchuldenlabNL 1 miljoen euro, de grootste eenmalige schenking. De stichting verbetert de samenwerking tussen private en publieke partijen op het gebied van schuldhulpverlening.  

Thalia van Gorp (links) en Regina Engels (rechts) van Humanitas ontvangen de cheque uit handen van Kim Gloudemans-Geurtz, hoofd marketing VriendenLoterij. Foto: Roy Beusker

Onder de 46 vaste doelen die die jaarlijks een schenking ontvangen kon de loterij bijna 59 miljoen euro verdelen. Humanitas kreeg dankzij de trouwe loterijdeelnemers een schenking van 236.349 euro. Met dit geld kunnen de vrijwilligers van de vereniging nog meer mensen helpen, die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. 

Terug naar het nieuwsoverzicht