Toch missen we jou nog!

Met het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 vragen vrijwilligersorganisaties zoals Humanitas meer aandacht voor de verbindende waarde van vrijwilligerswerk in een tijd waarin de urgentie van iets doen voor elkaar en de samenleving alleen maar toeneemt.  Het jaar wordt op 2 december 2020 geopend met een talkshow.  

Nederland telt zo’n 6,7 miljoen vrijwilligers. Toch zijn er nog meer vrijwilligers nodig. Juist in deze coronatijd, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg.   

Ook bij Humanitas kun je altijd aan de slag als je iets wilt betekenen voor een ander. Wil je meer weten of je aanmelden? Kijk dan op de pagina Onze vrijwilligers.  

De openingstalkshow van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 vindt online plaats op woensdag 2 december om 15.30. Gastvrouw Irene Moors ontvangt tijdens de show, die via livestream te volgen is, diverse gasten die hun kijk op en ervaring met het vrijwilligerswerk belichten. Gasten zijn onder meer: boswachter Erik de Jong, voormalig kinderburgemeester van Den Haag Büsra Celik, minister van gehandicaptenzaken Rick Brink, Jitske Kramer, corporate antropoloog en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. Kijk op www.mensenmakennederland.tv voor meer informatie over het programma en de gasten.  

Terug naar het nieuwsoverzicht