Humanitas Academie

De trainingen van de Humanitas Academie zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag kunt als vrijwilliger. Ze vergroten je kennis en vaardigheden om deelnemers met plezier en zelfvertrouwen te helpen. Ondersteunen op de Humanitas-manier: vanuit gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid en de kracht van de deelnemer. Altijd vraaggericht en in dialoog.

Bekijk het overzicht van onze vrijwilligerstrainingen.

We vinden het belangrijk onze vrijwilligers goed voor te bereiden op hun werk én hen goed te begeleiden als ze aan de slag zijn. Ons motto is: Elke vrijwilliger goed voorbereid aan de slag. Dat is niet alleen belangrijk voor goed hulp aan de deelnemers maar ook voor het plezier en de ontwikkeling van vrijwilligers. Met vrijwilligerswerk verbreed je immers ook je horizon.

scholing vrijwilligers

De Humanitas Academie organiseert trainingen en themabijeenkomsten door het hele land. Iedere vrijwilliger krijgt een algemene introductie, een basistraining gericht op de activiteit en terugkombijeenkomsten waar je samen met andere vrijwilligers kennis en ervaringen kunt uitwisselen en verdiepen. Zo leer je hoe je mensen kunt stimuleren om zelf weer de regie over hun leven te nemen. We gaan in op de vraag hoe je grenzen bewaakt of omgaat met emoties. Ook specifieke onderwerpen komen aan bod, zoals omgaan met schulden of taalachterstanden.

Of je nou iemand helpt om zijn leven op orde te krijgen na een gevangenisstraf of een groep van lotgenoten begeleidt die te maken heeft met verlies: al het vrijwilligerswerk vergt de nodige kennis, houding en vaardigheden. De trainingen en themabijeenkomsten van de Humanitas Academie bereiden je daarop voor.

Leren van elkaar

De Humanitas Academie gebruikt een combinatie van e-learning en bijeenkomsten (blended learning). Daardoor kun je  trainingen volgen waar en wanneer je maar wilt. Tijdens de bijeenkomsten is er tijd  om op verschillende manieren van elkaar te leren en te oefenen met de leerdoelen.

Ben je vrijwilliger en wil je informatie over trainingen, neem dan contact op met je districtskantoor. Wil je algemene informatie over de Humanitas Academie, mail dan naar: humanitasacademie@humanitas.nl.