Maatschappelijke diensttijd bij Humanitas

Humanitas heeft veel verschillende projecten waar je als jonge vrijwilliger (16-26 jaar) aan de slag kunt. Zo help je anderen en ontwikkel je jezelf. Doe mee en kijk op jongeren.humanitas.nl welke opties voor vrijwilligerswerk er zijn.

Wat kun jij doen?

Je kunt kiezen om maatje te worden of om in een project aan de slag te gaan. Als maatje spreek je eens per week of per twee weken af, je helpt iemand met de Nederlandse taal of gaat op bezoek voor een goed gesprek en een kopje thee. In een project werk je samen met andere vrijwilligers. Je werkt bijvoorbeeld mee aan een Kindervakantieweek, helpt in het mediateam of denkt mee in het jongerenpanel. Bekijk alle mogelijkheden op jongeren.humanitas.nl.


Maatschappelijke Diensttijd

Vier Humanitas-afdelingen doen mee aan het Maatschappelijke Diensttijd-experiment. Gedurende anderhalf jaar werken we aan het verbeteren van het vrijwilligerswerk voor jonge vrijwilligers. Samen met jongeren verbeteren we onze werving en training. Daarnaast onderzoeken we mogelijkheden om meer projectmatig vrijwilligerswerk te doen bij Humanitas. Neem voor informatie contact op met één van de vier plaatsen: Utrecht, Groningen, Amsterdam en de Kop van Noord-Holland.

Meer weten?

Wil je meer algemene informatie over de maatschappelijke diensttijd bij Humanitas? Neem dan contact op met Willem van Sermondt via w.vansermondt@humanitas.nl of 020-5231194.


Actieprogramma

Dit project is onderdeel van het Actieprogramma Maatschappelijk Diensttijd. De proeftuinen van dit programma bieden jongeren de mogelijkheid om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: ZonMw.