Maatschappelijke diensttijd bij Humanitas

Vanaf half oktober 2018 kunnen jongeren bij Humanitas aan de slag in het kader van de maatschappelijke diensttijd. In totaal zijn er 38 organisaties uitgekozen waar jongeren zich kunnen inzetten voor andere mensen en goede doelen. Wij zijn blij dat wij een van die organisaties zijn.

Bij onze vereniging kunnen jongeren voor hun diensttijd terecht op vier plekken: Amsterdam, Groningen, Utrecht en Kop van Noord-Holland. We bieden verschillende manieren om de maatschappelijke diensttijd in te vullen. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld  aan de slag als maatje, iemand helpen met de financiële administratie of met het leren van de taal.

Humanitas wil jongeren een optimale leerervaring bieden. Daarom passen we het huidige aanbod van ons vrijwilligerswerk zo aan dat het voor jongeren aantrekkelijk is. Ook gaan we experimenteren met projectmatig vrijwilligerswerk, zodat jongeren gedurende een korte intensieve periode met een team vrijwilligers aan een opdracht kunnen werken. Ze kunnen dan onder meer meedraaien bij een van onze Kindervakantieweken. Of meewerken aan het ontwikkelen van een wervingscampagne.

Jongeren kunnen zich ook met eigen initiatieven en ideeën bij ons melden. We zullen onze kennis en netwerk graag inzetten om de ze te helpen bij het realiseren van hun project.  

Wil je meer weten over de maatschappelijke diensttijd bij Humanitas? Houd dan deze pagina in de gaten. Het project is nog maar net gestart, zodra er meer informatie bekend is, kun je die hier vinden. Of neem contact op met Annemieke van Wesemael via A.vanWesemael@humanitas.nl of 020 523 11 18.