Maatschappelijke diensttijd bij Humanitas

Bij Humanitas kun je in het kader van de maatschappelijke diensttijd aan de slag als vrijwilliger. Zo help je anderen en ontwikkel je jezelf. Doe mee! Make a Difference Today.

Wat kun jij doen?

Je kunt bij ons op verschillende manieren, die speciaal voor jongeren zijn ontwikkeld, aan de slag. Wat wil je doen? Wekelijks taalles geven? Of enkele weken meehelpen bij het organiseren van een feest?

Voor de maatschappelijke diensttijd kun je binnen Humanitas op vier plaatsen terecht: Utrecht, Groningen, Amsterdam en de Kop van Noord-Holland. Je kunt hier binnen ons bestaande vrijwilligerswerk projectmatig aan de slag als vrijwilliger. Neem contact op met de locatie bij jou in de buurt om te kijken wat er mogelijk is.

Word maatje

Als maatje spreek je af met een deelnemer die jouw hulp tijdelijk nodig heeft, bijvoorbeeld om de taal te leren of om meer sociale contacten op te doen.

Organiseer Events

Organiseer een feest voor vrijwilligers, zet een social media-campagne op of help mee in het social media-team. Je kunt meewerken bij verschillende tijdelijke projecten.

Denk mee in het jongerenpanel

In het jongerenpanel denk je mee met een Humanitas-afdeling. Hoe kunnen we vrijwilligers werven? Wat kan er beter in de begeleiding? Hoe houden we vrijwilligers enthousiast?

Wat levert het jou op?

  • Versterk je talenten
  • Breid je netwerk uit
  • Ontmoet nieuwe mensen
  • Een aanvulling op je cv

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in het kader van de maatschappelijke diensttijd, neem dan contact op met één van de vier plaatsen: Utrecht, Groningen, Amsterdam of de Kop van Noord-Holland.

Wil je meer algemene informatie over de maatschappelijk diensttijd bij Humanitas? Neem dan contact op met: Willem van Sermondt via w.vansermondt@humanitas.nl of 020-5231194.

Maatschappelijke diensttijd bij Humanitas

Dit project is onderdeel van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. De proeftuinen binnen dit programma bieden jongeren de mogelijkheid om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: ZonMw.