Maatschappelijke diensttijd bij Humanitas

Make a Difference Today – maak een verschil voor iemand anders en jezelf. Humanitas heeft veel verschillende projecten waar je als jonge vrijwilliger (16-27 jaar) aan de slag kunt. Zo help je anderen en ontwikkel je jezelf. Doe mee en kijk op jongeren.humanitas.nl welke opties voor vrijwilligerswerk er zijn.

Wat kun jij doen?

Bij Make a Difference Today kun je kiezen om maatje te worden of om in een project aan de slag te gaan. Als maatje spreek je eens per week of per twee weken af, je helpt iemand met de Nederlandse taal of gaat op bezoek voor een goed gesprek en een kopje thee. In een project werk je samen met andere vrijwilligers. Je neemt bijvoorbeeld deel aan het mediateam of organiseert een activiteit voor onze deelnemers. Bekijk alle mogelijkheden op jongeren.humanitas.nl.

Daarnaast volg je in groepsverband een ontwikkelingstraject. Je start met de Talentenscan (Clifton Strengths Finder) en ontdekt jouw 5 unieke talenten. Vervolgens volg je allerlei andere toffe trainingen, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling.


Maatschappelijke Diensttijd

In oktober 2018 zijn 4 Humanitas afdelingen gestart met een proeftuin in het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Hierin is geëxperimenteerd met het werven van jonge vrijwilligers en het aanbieden van projectmatig vrijwilligerswerk. Zie de infographic Geleerde lessen MDT project voor meer informatie.

Sinds april 2020 zijn de afdeling Amsterdam en Diemen Kop van Noord-Holland en Utrecht bezig met het doorontwikkelen van de Maatschappelijke Diensttijd. Nieuw hieraan is dat we samenwerken met externe partners en ons meer richten op de talentontwikkeling van de jongeren.

 

Meer weten?

Wil je meer algemene informatie over de maatschappelijke diensttijd bij Humanitas? Neem dan contact op met Charlotte Benneker via c.benneker@humanitas.nl of 06 57 09 50 71.


Actieprogramma

Dit project is onderdeel van het Actieprogramma Maatschappelijk Diensttijd. Oftewel een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van hunzelf. Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: 

ZonMw.