Over Begeleiding artsenbezoek

Staat er een bezoek gepland aan een arts, apotheek of ziekenhuis? En kan er even niemand mee? Bijvoorbeeld omdat de familie te ver weg woont. Of omdat er bij een bestraling bijna elke dag iemand mee kan, maar nét die ene keer niet? Begeleiding Artsenbezoek is er speciaal voor jou.

Een vrijwilliger gaat met je mee, want zo’n bezoek is vaak al spannend genoeg, laat staan als je alleen bent. De vrijwilliger kent vaak de weg in het ziekenhuis. Samen kunnen jullie ook van tevoren doorspreken wat je wilt vragen. En na afloop kunnen jullie de gekregen informatie nog eens doornemen. Want het valt niet altijd mee om meteen alles te onthouden en te begrijpen wat er wordt gezegd.

Hoe werkt het?

Organiseert de afdeling van Humanitas in je woonplaats Begeleiding Artsenbezoek dan kun je je daar aanmelden. Neem minstens een week vóór jouw afspraak contact met ons op. De afdeling van Humanitas zorgt dan voor een geschikte vrijwilliger die meegaat naar de dokter of het ziekenhuis.

Het vervoer

Het merendeel van de vrijwilligers heeft geen auto. Daarom vragen we om het vervoer naar de arts of het ziekenhuis zelf te regelen. De vrijwilliger kan wél thuis langskomen, om samen naar de afspraak te gaan. Afspreken bij het ziekenhuis, arts of apotheek kan natuurlijk ook.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.