Voor verwijzers

Bijna 20% van de jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar  heeft  een betalingsachterstand.  Een op de vijf heeft zelfs schulden van  € 2.500 of meer. Deze jongeren hebben vaak last van stress, slapeloosheid en spanningen. Dit kan zelfs tot fysieke gezondheidsproblemen kan leiden. De jongeren halen bovendien minder vaak hun schooldiploma, raken sneller in de criminaliteit en hebben ook op latere leeftijd vaak financiële of andere problemen.  (Bron: NIBUD)

Vrijwilligers van Humanitas Get a Grip helpen jongeren van 16 tot en met 24 jaar naar een toekomst zonder schulden. Deze hulp geven zij in de vorm zijn van intensieve een-op-een begeleiding, online begeleiding of een combinatie van zowel on- als offline hulp. De vrijwilligers leren de jongeren met geld om te gaan, schulden te voorkomen en om financieel zelfredzaam te worden.

Get a Grip in tien regio’s

Voor  jongeren tussen de 16 en 24 jaar met financiële problemen is er in verschillende plaatsen hulp. Vrijwilligers van Get a Grip in de Humanitas-afdelingen Almere-Zeewolde, Groningen, 's-HertogenboschKop van Noord-Holland, Noord Limburg, Noord Veluwe, RijnlandUtrecht, Westerkwartier (Leek e.o.) en West-Brabant West (Roosendaal e.o.) en Zwolle helpen met het op orde brengen van  hun administratie en geldzaken.