Over Humanitas Gezinsondersteuning

Ons doel is om je te helpen. En om te zorgen dat je weer prettig in je vel zit, zodat je een ontspannen ouder kunt zijn. Onze vrijwilligers zijn ervaren opvoeders. Zij zijn geen huishoudelijke hulp of oppas, maar bieden jou vriendschappelijk contact, een luisterend oor en praktische hulp. Voor jou, je partner en jouw kinderen.

Voor de opvoeding van kinderen bestaat geen handleiding. Ieder kind is weer anders, net als de tijden en de omstandigheden. Als ouder doe je wat je kunt, maar je vraagt je vast ook wel eens af of je goed op je kinderen reageert. Of je jouw kind niet teveel of juist te weinig ruimte geeft. Of hoe je bepaald gedrag kunt veranderen. Wat is normaal en wat niet? Dan helpt het als er iemand met een frisse blik meekijkt. Iemand die ervaring heeft met opvoeden en aandacht heeft voor jou en je gezin. En die je laat geloven in jezelf, zodat je weer kunt vertrouwen op je eigen kracht.

Bij Humanitas Gezinsondersteuning staat wederzijds vertrouwen voorop. De coördinator van Humanitas bespreekt bij jou thuis wat Gezinsondersteuning voor je kan betekenen. Daarna zoeken we een vrijwilliger die het beste bij jou en jouw situatie past. Gezinsondersteuning helpt gezinnen met kinderen tot  23 jaar.

Wat kun je verwachten?

  • De hulp is gratis
  • Een vrijwilliger komt regelmatig bij je thuis
  • Je krijgt persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
  • Je krijgt hulp bij de opvoeding van je kind(eren)
  • Je krijgt hulp bij praktische zaken
  • De vrijwilliger biedt je vriendschap en vertrouwen 

Hoe werkt het?

Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek met de coördinator van Humanitas Gezinsondersteuning. Je vertelt waar je graag hulp bij zou willen krijgen. Zo kan de hulp worden afgestemd op wat voor jou – of jouw gezin – nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Deze komt regelmatig bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Hoe land de vrijwilliger daarna blijft komen hangt af van jouw behoefte; soms een jaar of langer.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.