Onze vrijwilligers

Als vrijwilliger van Home-Start heb je zelf opvoedervaring. Met die ervaring ondersteun je gezinnen met opgroeiende kinderen. Werken voor Home-Start is verrijkend. Je krijgt een gedegen scholing en bent een waardevolle steun voor de gezinnen. Je geeft wekelijks opvoedingsondersteuning, tips, begeleiding en biedt een luisterend oor en vriendschappelijk contact. Help jij gezinnen met opgroeiende kinderen bij het opvoeden?

Voor je als vrijwilliger begint, krijg je eerst een Home-Start-training. Zo kun je goed voorbereid aan de slag. Je ontvangt professionele begeleiding en ondersteuning van de Home-Start-coördinator. De coördinator organiseert bovendien regelmatig interessante themabijeenkomsten, waardoor je steeds verder kunt groeien in je werk. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo leer je van elkaar.

Home-Start biedt opvoedondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar, vanaf 28 weken zwangerschap. In een aantal gemeenten is Home-Start ook mogelijk voor ouders met kinderen vanaf 7 jaar.

Heb je meer binding met kinderen van een bepaalde leeftijdsgroep? Met baby’s, kleuters, schoolkinderen of pubers? Als vrijwilliger geef je zelf aan met welke leeftijdsgroep je graag wilt werken.

Meer weten?

Wil je meer weten of je aanmelden? Ga naar de speciale Home-Start-website voor meer informatie en om te zien in welke gemeenten Home-Start actief is.