Over Home-Start

Als je een jong gezin hebt, maak je veel voor het eerst mee. En kinderen opvoeden is al spannend genoeg zonder dat er sprake is van overbelasting. Of zorgen om de kinderen, partner, werk of geld. Een luisterend oor of steuntje in de rug is dan heel fijn.

Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start. Ons programma is speciaal bedoeld voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Na je aanmelding heb je bij jou thuis een kennismakingsgesprek met de Home-Start-co├Ârdinator. Je vertelt waarbij je graag hulp wil krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat jij en jouw gezin nodig hebben. De co├Ârdinator zoekt een vrijwilliger die bij je past en die ervaring heeft met opvoeden. Hij of zij komt wekelijks bij je langs en biedt hulp, praktische tips en vriendschappelijk contact. Zo voorkomen jullie samen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige of langdurige problemen. Zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en je na een poosje met je gezin weer op eigen kracht verder kunt.


Home-Start is er voor ouders met kinderen tot en met 6 jaar. Daarnaast wordt het programma in een aantal gemeenten ook aangeboden voor ouders met kinderen vanaf 7 jaar en vanaf 28 weken zwangerschap. 

Meer weten?

Wil je meer weten of je aanmelden? Ga naar de speciale Home-Start-website voor meer informatie en om te zien in welke gemeenten Home-Start actief is.