Over Home-Start +

Voor de opvoeding van opgroeiende kinderen bestaat geen handleiding. Ieder kind is weer anders, net als de tijden en de omstandigheden. Als ouder doe je wat je kunt, maar je vraagt je vast ook wel eens af of je goed op je kinderen reageert. Of je wel een goed contact met ze hebt. Of hoe je bepaald gedrag kunt veranderen. Dan helpt het als er iemand met een frisse blik meekijkt. Iemand die ervaring heeft met opvoeden en aandacht heeft voor jou en je gezin.

Onze vrijwilligers hebben tijd om te luisteren of om een handje te helpen bij praktische zaken. Iets gezelligs doen met de kinderen bijvoorbeeld. Voetballen, of ze helpen met een spreekbeurt. Maar ze kunnen je ook helpen bij het uitbreiden van je netwerk. Zodat je mensen hebt om ervaringen mee te delen over opvoeden en het gezinsleven. Of om nieuwe vriendschappen mee op te bouwen.

Wat kun je verwachten?

  • De hulp van Home-Start+ is gratis.
  • Een vrijwilliger komt regelmatig bij je thuis.
  • Je krijgt persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug.
  • Je krijgt hulp bij de opvoeding van je kind(eren).
  • Je krijgt hulp bij het uitbreiden van je sociale netwerk.
  • Je krijgt hulp bij praktische zaken.
  • De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen.

Hoe werkt het?

Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek met de Home-Start+ coördinator. Je vertelt waar je graag hulp bij wil krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou en of jouw gezin nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt één keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte. De vrijwilliger helpt je maximaal een anderhalf jaar. Steeds meer vaders doen een beroep op Home-Start+, en steeds meer ervaren vaders melden zich aan als vrijwilliger.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.