Over Humanitas Intensieve Vrijwillige Zorg

Intensieve Vrijwillige Zorg is er voor iedereen met een verstandelijke dan wel lichamelijke beperking of chronische ziekte. Of het nu gaat om thuiszorg, of hulp binnen een instelling of een begeleid zelfstandig wonen-project.

Ouderen

Als je je gedachten wilt delen, zijn onze vrijwilligers er voor jou. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun ervaringen en verhalen graag eens kwijt willen. Of ben je door omstandigheden aan huis gebonden? Onze vrijwilligers begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie niet veel buiten komt. Zij komen graag bij je langs.

Mensen met een vorm van dementie

Mensen van alle leeftijden met een vorm van dementie kunnen – net als hun naasten – een beroep doen op een maatje. Die komt regelmatig langs om iets te ondernemen. Bijvoorbeeld een kopje koffie drinken, een museum bezoeken, schaken, een praatje maken of samen de krant lezen.

Maatjes voor Mantelzorgers

Als mantelzorger sta je vaak dag en nacht klaar voor een ander. Een maatje van Intensieve Vrijwillige Zorg is er nu eens helemaal voor jou. Iemand met een luisterend oor. Die niet tot de familiekring behoort en ook niet klaarstaat met goedbedoelde adviezen. Maar wel levenservaring heeft, gezond verstand en aandacht voor jou.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.