Onze vrijwilligers

Voorafgaand aan de Kindervakantieweken bereiden vrijwilligers deze in het hele land voor. De Kindervakantieweken geven kinderen iets om naar uit te kijken. Een week waarin ze veel beleven en spelen en vriendjes en vriendinnetjes maken. En natuurlijk helpen we hiermee net zo goed de ouders. Voor hen is het een geruststelling dat hun kinderen er toch even uit zijn. Ook komen zij even aan zichzelf toe, zodat ze er straks weer volop voor hun kinderen kunnen zijn.

Veel variatie

  • Je begeleidt samen met een andere vrijwilliger ongeveer vijf tot zeven kinderen uit de grotere groep.
  • Je denkt mee over het thema en alle leuke activiteiten tijdens de week. En je doet mee aan de bijeenkomsten van je team, waarin jullie de week voorbereiden.
  • Je kunt ook als vrijwilliger in de keuken aan de slag. Je zorgt dan samen met een vrijwilliger voor alle maaltijden, de limonade tussendoor en de inkopen. De keuken is jullie domein. Het is je uitdaging om met een beperkt budget toch elke dag een leuke, lekkere en gezonde maaltijd te maken.
  • De vliegende kiep zorgt dat niemand tussen wal en schip belandt als de groepsleiders, keukenploeg, teamleider of coördinator ergens niet aan toe komen. Vraagt een kind soms wat extra aandacht? Moet er een spel worden uitgezet? Dan ben jij de aangewezen persoon.
  • Een introductiecursus is onderdeel van de voorbereiding. Ook vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag.

Enthousiast geworden?

Gun jij kinderen een fijne zorgeloze vakantieweek en wil je daarbij wel een weekje hun begeleider zijn? En vind je ’t ook leuk om al mee te denken over de voorbereiding en uitvoering van die week? Geef je dan op als vrijwilliger. Jouw inzet en talent zijn van groot belang en van harte welkom. Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.