Humanitas Lotgenotengroep Kinderen en echtscheiding

Bij wie kun je terecht als je ouders gaan scheiden? Bij de Lotgenotengroep kinderen en echtscheiding. Daar kun je ervaringen uitwisselen met leeftijdsgenootjes die hetzelfde doormaken als jij.

Lotgenotengroep kinderen en echtscheiding: deel je verhaal

Veel kinderen met ouders die gaan scheiden, praten daar niet gemakkelijk over. Maar vaak wíllen ze dat wél. Is dat bij jou ook zo? Dan is de Lotgenotengroep kinderen en echtscheiding vast iets voor jou.

In de Lotgenotengroep kun je praten met kinderen die hetzelfde doormaken als jij. Dat schept een band. Is er bijvoorbeeld iets waarmee zij jou kunnen helpen? Wil je weten hoe zij bepaalde zaken oplossen? Twee vrijwilligers begeleiden de groep. En de gesprekken worden afgewisseld met leuke (spel)activiteiten. Voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. 

Over Lotgenotengroep kinderen en echtscheiding

Bij scheiding staat de Lotgenotengroep kinderen en echtscheiding voor de kinderen klaar. Ouders zullen niet meteen overal een antwoord op hebben. In die onzekerheid zoekt een kind naar antwoorden en houvast. In de groep wisselen ze ervaringen uit en helpen ze elkaar.  Lees verder

Onze vrijwilligers

Als ouders gaan scheiden, staat de Lotgenotengroep voor de kinderen klaar. Als vrijwilliger vind je het leuk een groep te begeleiden, waarin de kinderen verhalen uitwisselen en elkaar helpen.   Lees verder

Contactgegevens Landelijk Bureau