Humanitas Lotgenotengroep Rouw

Bij een verlies bieden herkenning en erkenning vaak troost. De Lotgenotengroep Rouw helpt daarbij. Je staat niet alleen en er is ruimte voor jouw verhaal, zodat je als een sterker mens verder kunt.

Humanitas Lotgenotengroep Rouw: verwerk samen je verlies

Het verlies van een dierbare kan je het gevoel geven dat niets er meer toe doet. Toch moet of wil je verder met je leven. Weet je even niet hoe, en kun je wel wat steun gebruiken? Dan is de Lotgenotengroep Rouw er speciaal voor jou.

Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar verder heeft iedereen te maken met verdriet en pijn. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden. Twee vrijwilligers begeleiden de bijeenkomsten in alle vertrouwelijkheid en veiligheid. 

Over Humanitas Lotgenotengroep Rouw

Het verlies van een dierbare is ingrijpend. Met de Lotgenotengroep Rouw sta je er niet alleen voor. Een groep bestaat uit vijf tot acht lotgenoten en wordt door twee ervaren vrijwilligers begeleid. Gedurende een paar maanden komt de groep een aantal keer bij elkaar. Lees verder

Onze vrijwilligers

Je begeleidt de Lotgenotengroep Rouw. Hier kunnen mensen samen hun verlies verwerken. Je weet ook uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn om vrienden en familieleden om steun te vragen op momenten waarop je daar behoefte aan hebt. Lees verder

Contactgegevens landelijk bureau: