Onze vrijwilligers

Het verlies van een dierbare is enorm ingrijpend. De gezamenlijke toekomst is ineens verdwenen. In de LotgenotengroepRouw is ruimte voor de emotionele en praktische kanten van de verwerking. Jij, als vrijwilliger, leidt dat in goede banen. Je geeft iedereen de ruimte voor z’n verhalen en gevoelens. In de ontmoetingen staan gevoelens centraal als: afscheid (kunnen) nemen, emoties, reacties van de omgeving, lichamelijke klachten en persoonlijke ervaringen. De onderlinge herkenning geeft steun: niemand staat er alleen voor.

Een groep bestaat uit vijf tot acht lotgenoten en komt gedurende een paar maanden ’enkele keren bij elkaar. Het verlies van elke deelnemer is in elk geval zes maanden oud. Jij bent een van de twee vrijwilligers die de groep begeleidt. Er is een coördinator voor je individuele begeleiding.

Herken jij je hierin?

  • Weet je uit eigen ervaring wat het is om te rouwen en met verlies om te gaan?
  • Vind je ‘t leuk om een gerichte scholing te krijgen?
  • Wil je elke maand meedoen aan een intervisiebijeenkomst?

Geef je op

Kun jij een lotgenotengroep begeleiden? En kun je mensen die een dierbare zijn verloren, helpen dat verlies een plaats te geven? Jouw ervaring en inzet zijn van groot belang en van harte welkom. Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.