Over Humanitas Maatjes GGZ

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet om contacten te leggen, of weet je niet goed hoe? Onze maatjesprojecten zijn speciaal toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond. Humanitas zoekt een vrijwilliger voor je om samen gezellige dingen te doen en te genieten van alledaagse dingen. Onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. De vrijwilliger kan je ook helpen bij het zoeken naar andere contacten.

Wat houdt het in?

Een maatje is iemand met wie je één keer per week, of één keer in de twee weken iets leuks gaat doen. Samen spreken jullie af wat en wanneer. Een goed gesprek, wandelen, tuinieren, hardlopen, een bezoek aan een museum of een gezellig kopje koffie op een terrasje; het kan van alles zijn. Ongeveer een jaar lang stelt je maatje alles in het werk om jou het plezier en zelfvertrouwen te geven dat je nodig hebt. Zo kun je straks zelf nieuwe contacten leggen en oude onderhouden.

Ik geef me op, en dan?

Je meldt je aan. Daarna neemt een coördinator contact met je op. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen. Je kunt er altijd nog over nadenken, of er vanaf zien. Dan ontmoet je jouw maatje. Is er geen klik, dan regelen we een andere vrijwilliger. Na twee maanden vraagt de coördinator aan allebei of de klik er nog steeds is.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.