Humanitas Re-integratie Centra (RIC's)

Tijdens en na je detentie krijg je hulp en aandacht van Humanitas Re-integratiecentra in het re-integratiecentrum. Zowel binnen als buiten de gevangenis. Voor ‘n soepele terugkeer in de maatschappij.

Re-integratiecentra: tijdens en na je detentie

Als (ex-)gedetineerde kun je wel wat hulp gebruiken bij je terugkeer in de maatschappij. Humanitas Re-integratiecentra maakt dat makkelijker voor je. In het Re-integratiecentrum krijg je hulp bij het regelen van zaken als wonen, werk en zorg.

In het Binnen-Ric voor gedetineerden krijg je hulp bij praktische vragen over identiteitspapieren, inkomen en huisvesting. Of bij het invullen van formulieren. Ook zijn er computers met internet die je kunt gebruiken.
In het Buiten-Ric kun je als ex-gedetineerde terecht met dezelfde vragen.

Onze vrijwilligers helpen je ook de juiste instanties te vinden. Vooraf een afspraak maken, is niet nodig. 

Over Humanitas Re-integratiecentra

Het is fijn als je re-integratie zo soepel mogelijk verloopt. Humanitas Re-integratiecentra helpt. In het re-integratiecentrum – zowel Binnen-Ric als Buiten-Ric – kun je hulp krijgen bij het regelen van zaken als wonen, werk en zorg. Onze vrijwilligers helpen je ook de juiste instanties te vinden. Lees verder

Onze vrijwilligers

Wil jij een (ex-)gedetineerde helpen met de voorbereiding op terugkeer in de maatschappij? In het re-integratiecentrum – zowel Binnen-Ric als Buiten-Ric – geef je hulp bij het regelen van zaken als wonen, werk en zorg. Je helpt ook de juiste instanties te vinden. Lees verder

Projectmedewerker Catherine Boerman