Onze vrijwilligers

In een Ruilwinkel kunnen mensen goederen en diensten ‘kopen’ zonder dat ze hun portemonnee hoeven te trekken.

Hoe werkt het?

Goederen die mensen kwijt willen, brengen naar de Ruilwinkel. In ruil daarvoor krijgen ze punten, waarmee ze weer andere goederen kunnen aanschaffen. De Ruilwinkel bemiddelt ook bij dienstenruil. Ramen lappen, bijvoorbeeld. Of andere klusjes. Ook die leveren punten op. Vraag en aanbod zijn bekend bij de coördinatoren van de Ruilwinkel. Afnemer en aanbieder van een dienst maken samen met de Ruilwinkel afspraken en zijn samen verantwoordelijk voor het nakomen ervan.

Maar de Ruilwinkel is meer dan alleen een plek waar mensen spullen en diensten kunnen uitruilen. Mensen zijn er op een positieve, helpende manier met elkaar bezig. Het schept een band. Ze leren hun omgeving beter kennen en er ontstaan vriendschappen. Het is misschien wel een uitbreiding van hun kennissen- en vriendenkring.

Voor de Ruilwinkel zoeken we diverse vrijwilligers met uiteenlopende talenten:

De regelaar: Je bent een spin in het web. Je vindt het leuk om een goede planning te maken, maar zo nodig kun je ook brandjes blussen bij problemen.

De pr-medewerker: Je bruist van de ideeën om de Ruilwinkel wat meer bekendheid te geven. Denk aan middelen als: websites, sociale media, folders, je netwerk.

De creatieve: Je bent vaardig met naald en draad, kunt aangeleverde kleding herstellen of zelfs een tweede leven geven in het naaiatelier van de Ruilwinkel.

Voor alle functies geldt:

  • Je hebt plezier in het omgaan met mensen
  • Je bent goed in je specialiteit
  • Je kunt prima met anderen samenwerken
  • Wat hebben wij je te bieden?
  • Je krijgt scholing, begeleiding en intervisie je krijgt een onkostenvergoeding we zorgen voor een verzekering

Enthousiast geworden?

De Ruilwinkel is bij uitstek een plek voor iemand die het hergebruik van spullen waardeert. En die graag wil stimuleren dat mensen voor elkaar klaarstaan. Herken jij je hierin? Jouw inzet en talent zijn van groot belang en van harte welkom. Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.