Humanitas Taalmaatjes

Humanitas Taalmaatjes helpt je Nederlands te leren als dat niet je eigen taal is. Je krijgt een Taalmaatje om mee te oefenen door te praten, lezen, tv te kijken. Zo kun je je straks beter redden.

Taalmaatjes: op een leuke manier Nederlands leren               

In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter je jezelf kunt redden.

Wil jij Nederlands leren? Maar liever niet in een klas? Dan is een taalmaatje iets voor jou. Je krijgt een vast taalmaatje, een vrijwilliger, met wie je kunt praten, lezen, televisie kijken, koffie of thee drinken, of wandelen. Wat je wilt. Ondertussen oefen je in jullie gesprekken je Nederlands. En natuurlijk leer je zo ook veel van elkaars taal en cultuur. Je taalmaatje trekt ruim een jaar lang met je op. 

Over Humanitas Taalmaatjes

Wil jij je Nederlands verbeteren, zodat je je beter kunt redden? Humanitas Taalmaatjes helpt jou. Je trekt samen met een taalmaatje op en leert op een leuke manier Nederlands. En natuurlijk leer je zo ook veel van elkaars taal en cultuur. Lees verder

Onze vrijwilligers

Beheers je de Nederlandse taal goed? Help je mensen graag op weg? Wil je dan een taalmaatje zijn? Je trekt met iemand op voor wie het Nederlands geen moedertaal is. Integratie en zelfredzaamheid staan voorop. Zóveel mensen willen een taalmaatje dat er een wachtlijst is. Jouw hulp is heel welkom. Lees verder

Contactgegevens Landelijk Bureau