Humanitas Telefooncirkel

De Telefooncirkel is een dagelijks belrondje langs acht tot tien alleenwonende mensen. Zo heb je elke dag met iemand contact en is er altijd iemand die weet hoe het met je gaat.

Humanitas Telefooncirkel: elke dag even contact

Het is altijd fijn als iemand weet hoe het met je gaat. Mocht er wat zijn, dan sta je er niet alleen voor. Vooral voor alleenwonenden is die vinger aan de pols niet altijd vanzelfsprekend.

De telefooncirkel lost dat probleem op een eenvoudige manier op. Het dagelijks belrondje gaat langs acht tot tien alleenwonende mensen. Een vrijwilliger van Humanitas is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Bij geen gehoor kan de vrijwilliger actie ondernemen. Bijvoorbeeld door de familie of huisarts in te schakelen.

Over Humanitas Telefooncirkel

Woon je alleen? De Telefooncirkel zorgt dat er altijd iemand is die weet hoe het met je gaat. Het belrondje gaat langs acht tot tien alleenwonende mensen en werkt als een vinger aan de pols. Iedereen die alleen woont, kan meedoen. Oud én jong. Lees verder

Onze vrijwilligers

Als vrijwilliger van de Telefooncirkel ben je het begin- en eindpunt van de cirkel. Zo zorg je ervoor dat de leden van de Telefooncirkel elke dag even contact met iemand hebben. Lees verder

Contactgegevens Landelijk Bureau