Onze vrijwilligers

De Telefooncirkel is een eenvoudige manier om de vinger aan de pols te houden bij alleenstaanden. Je bent het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Krijgt iemand geen gehoor, dan schakel je de opgegeven contactpersoon van de deelnemer in.

Misschien is iemand een keer te ziek om de dokter te bellen. Of op de grond gevallen – maar nét buiten bereik van de telefoon. Dan is het wel een heel veilig idee dat er iemand is die elke dag even belt. Iemand die alarm kan slaan bij geen gehoor.

Jij bent het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Wanneer iemand geen gehoor krijgt, neemt die meteen contact op met jou. Jij schakelt de ‘sleutelfiguur’ in om te controleren wat er aan de hand is met degene die geen gehoor gaf. En belt de eerstvolgende deelnemer om het belrondje weer op gang te brengen.

Het woord ‘sleutelfiguur’ mag je letterlijk nemen. Iedere deelnemer aan de Telefooncirkel heeft naam en adres opgegeven van een kennis of familielid die over een huissleutel beschikt. Deze kan langskomen en zo nodig voor hulp zorgen. Iedereen die alleen woont, kan meedoen. Oud én jong.

Wat hebben wij je te bieden?

  • je krijgt scholing, begeleiding en intervisie
  • je krijgt een onkostenvergoeding
  • we zorgen voor een verzekering

Geef je op

De Telefooncirkel is in alle eenvoud een fantastische manier om alleenwonende mensen een veilig gevoel te geven. Dat maakt jouw dagelijkse telefoontje van onschatbaar belang. Wil je meedoen? Jouw inzet is van harte welkom. Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.