Onze vrijwilligers

Sommige jongeren kunnen door omstandigheden niet (veilig) thuis wonen. Ze hebben bijvoorbeeld ruzie met een ouder of met de nieuwe partner van hun vader of moeder. De conflicten kunnen ertoe leiden dat de jongere op straat terechtkomt of z’n toevlucht neemt tot de volwassen daklozenopvang. Vaak komen ze daar van de regen in de drup.

Humanitas Tussenstop vangt deze jongeren die tussen wal en schip vallen op. En biedt ze één tot drie weken een veilige opvang in een gastgezin. Zo’n gastgezin kan een gezin met kinderen zijn. Maar ook alleenstaanden en stellen zonder kinderen kunnen als gastgezin jongeren opvangen. In de tussentijd kijkt een familiebemiddelaar of de relatie met thuis hersteld kan worden. Is dit niet mogelijk, dan wordt gekeken naar vervangende huisvesting.

De jongeren hebben zich al eerder aangemeld bij verschillende jeugd- of zorginstellingen, waar op dat moment geen passende oplossing voor ze was. Het zijn jongens en meiden tussen de 16 en de 23 jaar oud. Ze zijn gemotiveerd om iets aan hun situatie te veranderen. Vaak hebben ze al een baantje of gaan naar school. Er is geen sprake van ernstig drugsgebruik, psychische problematiek of agressief gedrag. In de tijd dat de jongere bij het gastgezin is, krijgt het gezin een onkostenvergoeding.

Geef je op

Wil jij een jongere opvangen en hem of haar een gezellige en veilige plek bieden? En ook een luisterend oor zijn? Jouw inzet en talent zijn van groot belang en van harte welkom. Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.