Humanitas Voorlezen

Vraag de voorleesvrijwilliger van Humanitas Voorlezen om je kinderen thuis te komen voorlezen. Het is leuk en gezellig en ze leren op een speelse manier beter Nederlands. Zo kunnen ze zich beter redden. 

Voorlezen: kinderen leren spelenderwijs Nederlands

Thuis voorlezen aan kinderen is leuk en gezellig én ze leren op een speelse manier beter Nederlands. Ben je zelf de taal nog niet goed machtig en kun je je kind daardoor niet voorlezen? Vraag dan de voorleesvrijwilliger van Humanitas om langs te komen en voor te lezen. Bijvoorbeeld één keer per week voor een half jaar.

Je leert spelenderwijs met je kind mee, zodat je over een tijdje zelf jouw kind kunt voorlezen. Er is ook ruimte voor spelletjes, tekenen en liedjes zingen, steeds met aandacht voor de taal. Daarmee kan jouw kind zich nu en later beter redden. Voor kinderen vanaf 2 á 3 jaar.

Over Humanitas Voorlezen

Leuk én leerzaam: een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen. Zo leren zij spelenderwijs beter Nederlands, ook als jij zelf de taal nog niet goed machtig bent. Daarmee kunnen jouw kinderen zichzelf nu en later beter redden. Lees verder

Onze vrijwilligers

Vind je ’t leuk om voor te lezen? Als voorleesvrijwilliger help je kinderen met een taalachterstand. Je leest bij hen thuis voor. Zo kun je ook de ouders erbij betrekken. Het gaat om gemiddeld twee uur per week, meestal voor een periode van een half jaar. Daarna nemen de ouders het van je over. Lees verder