Onze vrijwilligers

Humanitas zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen voor te lezen. Het gaat om kinderen die nog niet goed Nederlands spreken. Soms omdat de taal nieuw voor ze is, en soms omdat ze gewoon nog weinig Nederlands hebben gesproken. Door ze voor te lezen uit kinderboeken, leren ze op een speelse manier meer woordjes. Zo kunnen ze zich in hun omgeving en op school beter redden.

Je leest de kinderen thuis voor. Dat is voor hen gezellig en vertrouwd en de ouders leren spelenderwijs met hun kind mee. Het is de bedoeling dat zij het voorlezen uiteindelijk overnemen.

  • Het gaat om gemiddeld twee uur per week, voor de duur van ongeveer een half jaar.
  • Er is ook ruimte voor spelletjes, tekenen en liedjes zingen, steeds met de nadruk op taal.
  • Soms is het kind nog geen lid van de bibliotheek. Dan kun je met toestemming van de ouders het kind lid maken en samen nieuwe boeken uitzoeken.
  • Een medewerker van Humanitas begeleidt en ondersteunt je.
  • Ook worden er themabijeenkomsten georganiseerd.

Voorleesvrijwilliger, iets voor jou?

Voorlezen is dankbaar werk. Je helpt niet alleen de kinderen met hun Nederlands. Ook hun ouders krijgen de taal al doende beter onder de knie. Daarmee geef je ze het zelfvertrouwen om hun kind te kunnen helpen. Jouw inzet en talent zijn welkom. Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.