Over Wel Thuis

Humanitas Wel Thuis biedt aanvullende hulp aan gezinnen die begeleid worden door één of meer hulpverleners. De ondersteuning richt zich op de alledaagse vragen en behoeften van het gezin. Het doel is dat de gezinsleden meer greep krijgen op hun situatie en uiteindelijk zelf verder kunnen. Soms weet je als ouder gewoon even niet meer hoe je verder moet. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Misschien zit ‘m dat in geldgebrek, opvoeding, verslaving of andere zaken. Welke, dat maakt voor ons niet uit.

De vrijwilligers van Wel Thuis willen graag een ander helpen vanuit betrokkenheid. Ze nemen de tijd om naar je te luisteren, denken met je mee, kunnen je ontlasten door samen met jou iets te ondernemen met de kinderen. Ook kunnen zij bij voorbeeld meegaan naar afspraken die je lastig vindt. Samen werken jullie aan het vinden van oplossingen voor jullie situatie. Bijvoorbeeld het uitbreiden van je netwerk.

Wat doet de vrijwilliger?

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je hulp die bij jou en je gezin past. Humanitas Wel Thuis werkt met ervaren, betrokken en gemotiveerde vrijwilligers. De vrijwilliger bezoekt je gezin elke week en geeft hulp bij de opvoeding. Of neemt jou en je kinderen mee naar leuke activiteiten in de buurt.

Hoe lang duurt de hulp?

De vrijwilliger van Humanitas Wel Thuis bezoekt jou en je gezin één tot twee keer per week. Je spreekt samen met de vrijwilliger af op welke dag en tijd dit het beste uitkomt. De vrijwilliger helpt jou en je gezin minimaal één jaar. Hoe lang precies, bespreek je samen met de vrijwilliger, de coördinator van Humanitas en de contactpersoon van jeugdzorg. Het doel is dat je weer zelfstandig verder kunt, zonder of met minder professionele hulp.

Wat kun je verwachten?

  • De vrijwilliger komt regelmatig bij je thuis.
  • Je krijgt persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug.
  • Je krijgt hulp bij de opvoeding van je kind(eren).
  • Je krijgt hulp bij praktische zaken.
  • De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen 

Meer weten?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Kijk welke Humanitas-afdelingen dit programma aanbieden.