Nalatenschap

Is jouw toegift voor Humanitas?

Het nadenken waard

Soms is het goed even stil te staan en na te denken over hoe je de zaken geregeld wilt hebben na je overlijden. Als je niets vastlegt, gaat de erfenis automatisch naar je familieleden. Maar je kunt ook een goed doel, zoals Humanitas, in je testament opnemen.

Door ons op te nemen in je testament kun je ons werk steunen. Dan gaan de idealen van Humanitas niet verloren en kan ons bijzondere werk doorgaan. Het gaat niet om de grootte van je nalatenschap. Wij zijn blij met alle steun die we krijgen.

Nalaten aan Vereniging Humanitas is makkelijker dan je denkt. Het belangrijkste is dat je je wensen in kaart brengt. Wie wil je dat je erfgenamen zijn en hoe wil je jouw nalatenschap verdelen? Als je ons wilt opnemen in je testament, kun je dat  op drie manieren doen.

Een vast bedrag

Met een legaat laat je een vast bedrag of bepaalde goederen na aan Vereniging Humanitas. Het resterende deel van je nalatenschap wordt verdeeld over jouw erfgenamen zoals kinderen, familieleden of vrienden. 

Als enig erfgenaam

Wil je dat jouw volledige nalatenschap aan ons ten goede komt? Dan kun je Vereniging Humanitas als enig erfgenaam benoemen. 

Als mede-erfgenaam

Je kunt in jouw testament ook een aantal erfgenamen benoemen waar Vereniging Humanitas er één van is. Je bepaalt zelf hoe je de  nalatenschap over erfgenamen verdeelt.

Wanneer je hebt bepaald hoe je de nalatenschap wilt verdelen, maak je een afspraak met de notaris. Deze stelt je testament op en stuurt het naar je op. Ben je het eens met de inhoud? Dan kun je jouw testament ondertekenen op het kantoor van de notaris. 

Regel je nalatenschap eenvoudig online

Denk je erover om ons op te nemen in je testament?  Wij werken samen met NuTestament. Op hun website kun je voor een vast laag bedrag eenvoudig online een testament opstellen. Kijk op de site hoe het werkt.

Juiste tenaamstelling

Neem je Humanitas op in je testament? Het is belangrijk om de juiste tenaamstelling aan te houden. Geef als tenaamstelling op: Vereniging Humanitas, Nederlandse vereniging voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw, gevestigd te Amsterdam, 1017 WS, Sarphatistraat 4. Postadres: 1000 AB Amsterdam, Postbus 71, IBAN rekeningnummer  NL63 RABO 0130 432 687, Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40530895.

Het volledige bedrag naar het goede doel

De Vereniging Humanitas is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Je nalatenschap wordt besteed aan het doel waarvoor je het hebt bestemd: de scholing van onze vrijwilligers, zodat zij iedereen kunnen helpen die een steuntje in de rug nodig heeft, ongeacht geslacht, leeftijd, religie of afkomst.

Meer weten?

Wil je meer weten over het opnemen van Humanitas in je testament? Vraag dan de brochure ‘Nalaten… Van mens tot mens’ aan, met interessante suggesties en praktische tips. Je kunt de brochure aanvragen door een mail te sturen naar info@humanitas.nl.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Victoria Rekatsinas Zij vertelt graag hoe het opstellen van een testament in zijn werk gaat, hoe je een goed doel in je testament opneemt of een notaris vindt. Victoria Rekatsinas is te bereiken op telefoonnummer 020 5231190 of e-mail v.rekatsinas@humanitas.nl. 

Geven bij leven

Liever geven bij leven? Ga dan naar de pagina Doneer of Geef met voordeel.