Nalatenschap

Humanitas in je testament

Het nadenken waard

Soms is het goed even stil te staan en na te denken over hoe je de zaken geregeld wilt hebben na je overlijden. Als je niets vastlegt, gaat de erfenis automatisch naar je familieleden. Maar je kunt ook een goed doel, zoals Humanitas, in je testament opnemen.

Familieleden of andere personen betalen belasting (successierechten) over een nalatenschap.
Humanitas is daar als 'algemeen nut beogend doel' (ANBI) van vrijgesteld. Wie iets aan ons nalaat, weet zeker dat het volledige bedrag naar onze activiteiten gaat. Door ons op te nemen in je testament kun je ons werk steunen. Dan gaan de idealen van Humanitas niet verloren en kan ons bijzondere werk doorgaan. Het gaat niet om de grootte van je nalatenschap. Het idee erachter maakt het verschil.

Meer weten?

Wil je meer weten over het opnemen van Humanitas in je testament? Vraag dan de brochure ‘Nalaten… Van mens tot mens’ aan, met interessante suggesties en praktische tips. Je kunt de brochure aanvragen door een mail te sturen naar info@humanitas.nl.

Heb je vragen? Neem dan contact op  Vivian Rinat. Zij vertelt graag hoe het opstellen van een testament in zijn werk gaat, hoe je een goed doel in je testament opneemt of een notaris vindt. Vivian Rinat is te bereiken op telefoonnummer 020 5231100  of e-mail v.rinat@humanitas.nl.

Geven bij leven? 

Liever geven bij leven? Ga dan naar de pagina Doneer of Geef met voordeel.