Nalatenschap

Humanitas in je testament opnemen

Soms is het goed even stil te staan en na te denken over hoe je de zaken geregeld wilt hebben na je overlijden. Als je niets vastlegt, gaat de erfenis automatisch naar je familieleden. Maar je kunt ook een goed doel, zoals Humanitas, in je testament opnemen.

Fiscale voordelen

Familieleden of andere personen betalen belasting (successierechten) over een nalatenschap. Humanitas is daar als 'algemeen nut beogend doel' (ANBI) van vrijgesteld. Wie iets aan ons nalaat, weet zeker dat het volledige bedrag naar onze activiteiten gaat.

Humanitas als executeur

Onder bepaalde voorwaarden kan Humanitas optreden als executeur van je testament. Wij verzorgen dan de praktische, financiële en administratieve afwikkeling van je nalatenschap.

Meer weten?

Uiteraard is dat een beslissing die je niet zomaar neemt. We begrijpen heel goed dat je wilt weten of onze ideeën en manier van werken passen bij wat jou voor ogen staat. En ook dat het niet altijd even gemakkelijk is om na te denken over je testament. We helpen je graag verder, zonder dat je ergens aan vastzit. Je kunt geheel vrijblijvend contact opnemen met Vivian Rinat: telefoon 020 5231100 e-mail v.rinat@humanitas.nl.

Vraag brochure aan

Vraag de brochure Nalaten aan bij Vivian Rinat: telefoon 020 523 11 00 e-mail v.rinat@humanitas.nl.

Geven bij leven

Ga naar de pagina Doneer of Geef met voordeel.