Humanitas biedt verschillende programma's aan binnen het thema Eenzaamheid. Hieronder vind je een overzicht.

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of hulp bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Een oudere vrouw en een jonge vrouw zitten op de bank in een huiskamere

Humanitas Taalmaatjes

Ben je nieuw in Nederland? Nederlands leren helpt je op weg. Humanitas Taalmaatjes steunen je graag. Je krijgt een vast taalmaatje met wie je kunt praten, tv kijken, wandelen; wat je wilt. Ondertussen oefen je op een leuke manier je Nederlands. Hoe beter je de taal spreekt hoe beter je jezelf kunt redden.

Twee vrouwen in gesprek achter een laptop

Humanitas Ontmoeting

Humanitas Ontmoeting is er voor iedereen die het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. Om dit mogelijk te maken organiseren we allerlei soorten activiteiten.

Twee oudere mensen spelen een kaartspel

Humanitas Maatjes

Maatjesproject Op Maat Voor Jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven in je eigen contacten.

Twee jonge mannen rijden door een park. Een zit op een fiets de ander in een rolstoel

Humanitas Tandem

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen doen? De vrijwilliger van Humanitas Tandem helpt je op weg. Want onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. Zo bouw je het vertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Twee vrouwen op een terras praten met elkaar terwijl ze gebakken vis eten

Humanitas Maatjes GGZ

Psychische of psychiatrische problemen maken onzeker, of eenzaam. Humanitas Maatjes GGZ helpt jou. We brengen je in contact met een maatje dat jou begrijpt, waarmee je uitstapjes maakt, of kunt praten. Alles om jou het plezier in contact en vriendschap met anderen terug te geven.

Twee vrouwen praten op een bankje langs een rivier

Humanitas Ondersteuning mantelzorgers

Als mantelzorger sta je vaak dag en nacht klaar. Ondersteuning Mantelzorgers is bedoeld voor jou. Want er wordt veel energie en veerkracht van je gevraagd. Dus kun je af en toe wel eens wat mantelzorgondersteuning gebruiken. Onze vrijwilligers helpen je, zowel in praktische als emotionele zin. 

Een man en een vrouw wandelen over een pad omgeven door bomen

Humanitas Intensieve Vrijwillige Zorg

Heb je thuis zorg, aandacht of hulp nodig? Denk dan eens aan de Intensieve Vrijwillige Zorg. Daaronder vallen verschillende doelgroepen. Het gaat om chronisch zieken, mantelzorgers, gehandicapten, ouderen, mensen met psychische problemen of dementie. Zelfstandig blijven wonen staat steeds centraal.

Twee mannen spelen een spelletje aan een tafel

Humanitas Maatschappelijke begeleiding

Ben je nieuw in Nederland? Vluchteling, asielzoeker? Maatschappelijke Begeleiding helpt jou op weg. Samen gaan we langs allerlei instanties. We begeleiden je bij het inburgeren. En bij het regelen van allerlei zaken, zoals een bankpasje, scholen voor de kinderen, een arts en de Nederlandse taal leren.

Drie mannen zitten op een bank te praten

Humanitas Vrijwillige Thuishulp

Heb je al hulp in de huishouding, maar is extra hulp en aandacht fijn? Vrijwillige Thuishulp helpt. Bedoeld als aanvulling op de bestaande thuishulp, maar ook om eventuele mantelzorgers te ontlasten. Wekelijks is er hulp. Meegaan naar het ziekenhuis? Praten? Een wandeling? Zeg ‘t maar.

Een oudere en een jongere vrouw zitten op een bank in de huiskamer en praten met elkaar

Humanitas Ruilwinkel

In de Ruilwinkel kun je goederen en diensten ‘kopen’ zonder dat je je portemonnee hoeft te trekken. Hoe het werkt? Spullen die je kwijt wilt, breng je naar de Ruilwinkel. Die leveren punten op, net als klusjes of diensten. Een strijkwasje, bijvoorbeeld. Met punten schaf je weer andere goederen aan.

Twee vrouwen staan in een ruilwinkel naast een kast met glazen

Humanitas Hulpdienst

Hulp nodig bij karweitjes, maar ken je geen klusser? Vraag de Humanitas Klussendienst. Want sommige karweitjes en reparaties kunnen nou eenmaal niet te lang wachten. Zoals grasmaaien, een lamp of stekker vervangen, telefoon aansluiten, of vervoer naar ziekenhuis of fysiotherapie.

Twee oudere mannen leunen op hun schop in een tuin

Humanitas Vriendschapskringen

De Vriendschapskring is een ontmoetingsplek waar deelnemers elkaar begrijpen. Waar je niets hoeft uit te leggen, maar waar vriendschap en hulp voorop staan. Er is veel ruimte voor gezelligheid: naar ‘n film of museum, wandelen. Activiteiten waarbij jij leuke mensen ontmoet.

Vijf jongeren houden gekleurde bowlingballen vast op een bowlingbaan

Humanitas Netwerkcoaching

Contacten kunnen ongemerkt en zonder dat je het wilt verwateren. Bijvoorbeeld na ziekte.  Met Netwerkcoaching pak je de draad weer op. De aandacht en hulp van de netwerkcoach zijn helemaal op jou gericht: Wat zijn jouw wensen? Met wie wil je graag contact?

Twee vrouwen zitten achter een computerscherm

Humanitas Begeleiding artsenbezoek

Een bezoek aan een arts of apotheek kan best spannend zijn. Vraag dan om Begeleiding Artsenbezoek. Een vrijwilliger gaat mee en is tijdens het gesprek jouw tweede paar ogen en oren. En na afloop nemen we samen het gesprek nog eens door. We kunnen ook vooraf aan ‘t bezoek al wat vragen doorspreken.

Een jonge vrouw duwt een oudere vrouw in een rolstoel voort

Humanitas Zingeving

Levenservaring betekent ook: weten wat er voor jou toe doet. Humanitas Zingeving geeft inspiratie. Want vaak leidt de levenservaring tot nieuwe of andere keuzes; zingeving. Zes keer per jaar kunnen buurtbewoners zulke levensbepalende momenten bespreken in een lokale ontmoetingsruimte.

Een oudere vrouw en een jonge vrouw zitten aan tafel met een boek

Humanitas Internationaal (vrouwen) contact

Nieuw in Nederland? Humanitas Internationaal Vrouwencontact helpt je met het leren van de taal. Dat maakt je onafhankelijker, je kunt je beter redden en nieuwe mensen leren kennen. Je krijgt in een groep ondersteuning van leesvrouwen. De gastvrouwen zijn zelf ook deelnemer geweest. 

Twee vrouwen bekijken een map met paperassen

Humanitas Kerstactie

Zie je tegen Kerstmis op, vanwege geldgebrek? Of ben je alleen? Denk dan aan Humanitas Kerstactie. Onze afdelingen organiseren verschillende acties. Bijvoorbeeld een lunch of diner, een kerstpakket met levensmiddelen, of een gezellig samenzijn in de middag. Je staat er niet alleen voor. 

Een jongetje hangt kerstversierselen in een kerstboom

Humanitas Dagje Uit

Even ´n dagje ertussenuit. Zorgeloos genieten en energie opdoen. Gratis. Dat is Humanitas Dagje Uit. Want als je weinig geld hebt, alleen bent, of een verstandelijke beperking hebt, komt zo’n dagje op stap er vaak niet van. Tijdens dit uitje kun je ook gezellige contacten opdoen.

Drie mensen eten een zoute haring op een markt

Humanitas Telefooncirkel

Dankzij de Telefooncirkel weet altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor. De cirkel bestaat uit een dagelijks belrondje tussen acht tot tien alleenwonende mensen. Een vrijwilliger is het begin- en eindpunt van de keten. Bij ‘geen gehoor’ komt die in actie.

Een oudere man houdt de hoorn van een telefoon tegen zijn oor

Humanitas Levensbestendig wonen

Ook op oudere leeftijd de regie over je eigen leven houden? Dat is Humanitas Levensbestendig Wonen. Een manier van wonen waarbij ouderen zorg op maat krijgen. Dus zonder vastomlijnde zorgpakketten. De beschikbare zorg bestaat uit thuiszorg, eerstelijnszorg, verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg.

Een oudere man en vrouw maken een selfie met hun mobiel

Humanitas Beste Buur

Humanitas Beste Buur moedigt graag burenhulp aan: Elkaar helpen met grotere en kleinere klussen. Boodschappen doen, tuinwerk of de tv instellen. Het zit ‘m vaak in de kleine dingen.

Twee oudere vrouwen drinken koffie in de tuin
De zes thema’s van Humanitas: