Humanitas biedt verschillende programma's aan binnen het thema Opgroeien. Hieronder vind je een overzicht.

Humanitas Jongerenmaatjes

Humanitas Jongerenmaatjes bieden je vriendschap en hulp bij lastige situaties. Thuis of op school. Misschien voel je je af en toe wel eens eenzaam, of lopen contacten met anderen even niet zo lekker. Je maatje is er voor je, luistert, geeft aandacht en steun.

Een jonge vrouw en een meisje zittend lachend op een skatebaan

Humanitas Kindervakantieweken

Een gezinsvakantie niet mogelijk? Met de Humanitas Kindervakantieweken kan je kind toch op vakantie. Naast groepsweken kunnen kinderen ook op vakantie bij een gastouder. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 6 tot 18 jaar.

Kinderen zijn aan het zaklopen op een grasveld

Humanitas Voorlezen

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en leren beter Nederlands. Als je zelf nog niet zo goed Nederlands spreekt, leer je spelenderwijs met je kind mee.

Een jonge vrijwilligster zit met twee kinderen op een bank en leest hen voor uit een prentenboek

Humanitas MentorMaatjes

Zit je op school en heb je behoefte aan ondersteuning? Vraag om een MentorMaatje! Je maatje van Humanitas MentorMaatjes is er speciaal voor jou. Hij of zij  zorgt voor plezier in het leren en geeft je zelfvertrouwen ’n oppepper. Je kunt alles aan je maatje vragen.

Een jonge vrijwilligster zit met een jongen in een klaslokaal. Ze zitten aan een tafeltje en spelen al lachend een spel

Humanitas Sinterklaasactie

Humanitas Sinterklaasactie geeft een cadeau aan kinderen, die anders geen cadeau zouden krijgen. Bijvoorbeeld omdat de ouders het niet breed hebben. Want ieder kind telt mee en verdient een fijne sinterklaasavond. Vrijwilligers kopen passende cadeautjes aan de hand van verlanglijstjes en leeftijden. Voor kinderen tot 12 jaar.

Een schoen met wortels voor Sinterklaas omgeven door cadeautjes

Humanitas Gevaarlijke Liefde

On- en offline seksueel grensoverschrijdend gedrag, loverboyproblematiek en jeugdprostitutie. Je kunt dit tegengaan door jongeren bewust te maken van het maken van keuzes en het aangeven van grenzen rondom liefde, seks en seksualiteit. Deze workshop is voor jongeren vanaf 13 jaar, ouders en professionals.

Een jongen en een meisje staan voor een muur. Hij heeft een arm om haar schouders geslagen

Humanitas Jeugdsupport

Humanitas Jeugdsupport biedt jongeren steun en begeleiding bij het bouwen aan hun toekomst. Juist wanneer Jeugdzorg een rol speelt. Heb je vragen over werk, opleidingen of wonen? Wil je je verhaal kwijt, of samen wat leuks doen? Je maatje luistert en geeft je zelfvertrouwen. Leeftijd: 12 - 25 jaar.

Een vrijwilligster en een jongere zitten op een oud bankstel in een tuin. Ze lachen

Humanitas Logeren voor autistische jongeren

Het Humanitas Logeerproject: voor ouders met kinderen die veel aandacht vragen. Het laat jongeren met bijvoorbeeld autisme op een fijn adres logeren. Die kunnen zo nieuwe contacten maken. En de ouders krijgen de ruimte op adem te komen. Zo doet het hele gezin er z´n voordeel mee. 

Een man en een jongen zitten samen op een bank en spelen een game
De zes thema’s van Humanitas: