Humanitas biedt verschillende programma's aan binnen het thema Opvoeden. Hieronder vind je een overzicht.

Humanitas Home-Start

Heb je een gezin met opgroeiende kinderen? En behoefte aan opvoedingsondersteuning?  Home-Start helpt. Een vrijwilliger komt elke week bij je langs, luistert en geeft praktische tips.

Een moeder geeft een baby op de bank een fles terwijl een vrijwilliger met drie kinderen aan tafel zit te praten

Humanitas Home-Start+

Soms heb je behoefte aan wat opvoedingsondersteuning. Home-Start+ (voorheen Doorstart) helpt. Een luisterend oor en een steuntje in de rug bij het opvoeden doen wonderen. Een vrijwilliger geeft tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen van zeven tot en met veertien jaar.

Een moeder doet gezeten aan een tafel een spel met haar dochter terwijl een vrijwilligster toekijkt

Humanitas BOR

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Twee jongetjes maken een kleurplaat aan een tafel

Humanitas Steun aan ouders

Zou je opvoedingsondersteuning fijn vinden? Steun aan Ouders helpt jou je gezin sterker te maken. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en overlegt samen met jou waar behoefte aan is, geeft je praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar.

Twee vrouwen en drie kinderen zitten op de grond en spelen met blokken

Humanitas Wel Thuis

Loop het thuis niet lekker? Is er sprake van Onder Toezicht Stelling of dreigende uithuisplaatsing? Een vrijwilliger van Wel Thuis kan binnen je gezin gezelligheid en rust brengen naast de begeleiding vanuit de (jeugd)hulpverlening.

Een vrouw en een meisje staan voor een spiegel. Het meisje poetste lachend haar tanden

Humanitas Gezinsondersteuning 0-23 jaar

Spanningen zijn er in elk gezin. Vaak gaan ze ook weer over. Zo niet, dan helpt Gezinsondersteuning. Want een luisterend oor en hulp bij het opvoeden doen wonderen. Een vrijwilliger geeft tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen tot 23 jaar.

Een vrouw zit aan tafel met een jongetje en een meisje. Ze spelen samen een kaartspel
De zes thema’s van Humanitas: