Humanitas biedt verschillende programma's aan binnen het thema Verlies. Hieronder vind je een overzicht.

Humanitas Praten over Verlies

Er zijn vele vormen van verlies. Hoe verwerk je die? Humanitas Praten over Verlies helpt. Soms is praten over verlies niet makkelijk. Je omgeving toont misschien weinig begrip. Of je wilt de mensen om je heen niet  tot last zijn. Chat dan met een van onze deskundige vrijwilligers.

Humanitas Steun bij Rouw

Ieder rouwt op z’n eigen manier, maar soms kost dat meer energie dan je hebt. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Humanitas Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg helpt wanneer mantelondersteuning niet meer voldoende is. De vrijwilliger helpt de zieke en ontlast de mantelzorgers. Dit doet hij door hulp, zorg en aandacht te geven.

Humanitas Jongeren in Rouw

Ben je nog jong en heb toch al een dierbare verloren? Jongeren In Rouw helpt je weer verder. Op jonge leeftijd kan een verlies extra hard aankomen. Hoe verwerk je zoiets? In acht groepsbijeenkomsten met lotgenoten komen rouwverwerking, gevoelens en ervaringen aan bod. Je staat niet alleen.

Humanitas Lotgenotengroep Rouw

Hoe verwerk je iets ingrijpends als het overlijden van een dierbare? Lotgenotengroep Rouw steunt je, juíst als je even niet weet hoe je verder moet. In enkele  vertrouwelijke en veilige ontmoetingen geven lotgenoten elkaar hulp bij rouwverwerking. Samen kom je verder, dankzij herkenning en erkenning.

Humanitas Lotgenotengroep echtscheiding

Een scheiding kan je wereld op z’n kop zetten. De Lotgenotengroep Echtscheiding helpt je verder. Zowel in emotionele als in praktische zin. In deze gespreksgroep is ruimte voor jou en je verhaal bij mensen die weten wat je moet verwerken. Als ‘n sterker mens verder met je leven, daar gaat ‘t om.

Humanitas Lotgenotengroep Kinderen en echtscheiding

Gaan jouw ouders scheiden? Dan is de Lotgenotengroep kinderen en echtscheiding er speciaal voor jou. Je hebt vast veel vragen, omdat er ineens zoveel onzeker is. In de lotgenotengroep kun je ervaringen delen met leeftijdgenoten die ook een scheiding van hun ouders verwerken. Je staat niet alleen.

De zes thema’s van Humanitas: