Jeugdsupport en Wel Thuis

Als alleen jeugdzorg niet genoeg is

Gemeenten moeten de jeugdzorg beter en goedkoper kunnen uitvoeren dan voorheen, vindt het rijk. Hiermee zadelen ze jeugdzorgorganisaties op met een vrijwel onmogelijke opgave. Humanitas start daarom met twee nieuwe programma’s, speciaal bedoeld voor jongeren voor wie alleen jeugdzorg niet genoeg is.

Humanitas Jeugdsupport is een maatjesproject voor jongeren met een achtergrond in de jeugdzorg maar die hun draai in de maatschappij nog niet kunnen vinden, omdat ze een veilige omgeving missen. Vrijwilligers van Humanitas Wel Thuis geven praktische en emotionele hulp, ook bij de opvoeding, aan gezinnen die te maken hebben met jeugdbescherming.

Het is voor het eerst dat Humanitas deze gaat helpen in situaties waar deze complexe problemen spelen. De vrijwilligers van Wel Thuis leveren een belangrijke bijdrage in gezinnen, waardoor minder professionele hulp nodig is. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek in 2017. Ze zorgen ervoor dat gezinnen en jongeren meer op hun eigen kracht durven te vertrouwen.