CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 074 243 7733
  • Adres:
  • Extra informatie:

    Humanitas Twente wil een bijdrage leveren aan een sterke en humane samenleving. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Jaarlijks geven zo'n 650 vrijwilligers 2400 mensen tijdelijk een steuntje in de rug.

  • Humanitas Twente is actief in: Almelo, Ambt Delden, Bentelo, Borne, Bruinehaar, Delden, Denekamp, Deurningen, Diepenheim, Enschede, Geerdijk, Goor, Haaksbergen, Haarle, Hellendoorn, Hengelo Ov, Lattrop-Breklenkamp, Losser, Markelo, Nijverdal, meer...

Onze vrijwilligers helpen je

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 6 jaar of jonger.

Iedereen kan zich eenzaam voelen ongeacht achtergrond of leeftijd, met Tandem kom je onder mensen. Humanitas Tandem is erop gericht sociaal en maatschappelijk isolement tegen te gaan. Het contact tussen een maatje en een deelnemer vormt hierin een sterk wapen.

Twee vrouwen op een terras praten met elkaar terwijl ze gebakken vis eten
Meer activiteiten van Humanitas Twente
16-3-2020 update Covid -19

Verscherping Corona maatregelingen Humanitas Twente

8-6-2020 Mammacafé gaat online

Nieuwsbericht: Online Mammacafé

20-2-2020 Overname Vang je Droom door Humanitas Twente

Vang je Droom Humanitas Twente

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Lukt het niet om zelfstandig een omgang te regelen voor je kind(eren) meld je dan aan voor BOR.

Ook ondersteuning in eigen taal!

De activiteit Samen Actief ondersteunt mensen met een migratieachtergrond om zelfstandig mee te doen in de Nederlandse maatschappij.

De vrijwilliger spreekt, als dat gewenst is, de taal van de deelnemer en biedt een luisterend oor. Ook ondersteunt de vrijwilliger de deelnemer op een praktische wijze en kan bijvoorbeeld meegaan naar de huisarts, gemeente of andere instanties. 

Zoekt je hulp of wil je iemand helpen of aanmelden? Bekijk de pagina!

Een jonge vrouw en een meisje zittend lachend op een skatebaan
Ik kon alles met haar delen

Samen leuke dingen doen. Of een goed gesprek hebben. Daar zijn de Jongerenmaatjes van Humanitas voor.

Lees meer
28-5-2020 Humanitas viert 75-jarig bestaan

Humanitas viert op 31 mei 2020 haar 75-jarig jubileum. Inspelen op de tijdsgeest en er zijn voor groepen die het nodig hebben, is altijd kenmerkend geweest voor de vereniging. 

Humanitas: Jaarverslag

jaarverslagen 2019