CONTACT

Humanitas
 • E-mail:
 • Telefoonnummer: 0647213081
 • Adres:
 • Extra informatie:

  Voor contact maken met één van deze activiteiten, klik dan op deze activiteit in het gele kader.

  In Zeeuws Vlaanderen wordt hard gewerkt aan het opzetten van Humanitas Thuisadministratie en Humanitas Home-Start.

  Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor een vitale regio Zeeuws Vlaanderen, dan kunt u contact opnemen met Rob van der Hulst: 0647213081 of email naar robvanderhulst@humanitaszeeland.nl

 • Humanitas Zeeland is actief in: Aagtekerke, Aardenburg, Arnemuiden, Axel, Baarland, Biervliet, Biggekerke, Borsele, Borssele, Breskens, Brouwershaven, Bruinisse, Burgh-Haamstede, Cadzand, Clinge, Colijnsplaat, Domburg, Dreischor, Driewegen, Eede, meer...

Humanitas afdeling Zeeland

Welkom op de webpagina van Humanitas Zeeland.

Door vrijwillige inzet is het mogelijk om mensen gratis in Zeeland te ondersteunen die hulp nodig hebben. Hulp is altijd vraaggericht en kan betrekking hebben op verschillende levensgebieden. Lees hierna verder wat Humanitas Zeeland voor jou kan betekenen en klik op de onderstreepte activiteiten voor meer informatie.

                                   Activiteiten van Humanitas Zeeland hebben betrekking op: 

Vriendschappelijk Huisbezoek om gevoelens van eenzaamheid te reduceren

Wanneer je gevoelens van eenzaamheid ervaart en behoefte hebt aan vriendschappelijk contact om je verhaal te delen of samen iets te ondernemen. Klik dan hier op!

Maatjesproject voor licht verstandelijk beperkte mensen (Maatjes LVB)

Heb je behoefte om samen met een maatje leuke dingen te ondernemen zoals een terrasje pakken, winkelen of bijvoorbeeld naar de bioscoop? De maatjes gaan graag met je op stap zodat jij je prettig en gewaardeerd voelt. 

Succesvol terugkeren na Detentie

Voor mensen die na detentie terugkeren in de maatschappij, is het vaak moeilijk om het leven weer op te pakken. Op het gebied van wonen, werken en bij het opbouwen van sociale netwerken kan een coachend maatje behulpzaam zijn. 

Schuldhulpverlening

Humanitas Thuis Administratie heeft getrainde schuldhulpmaatjes die gratis hulp bieden bij het voorkomen en oplossen van schulden. Samen met een maatje krijg je weer de controle op je financiën en kan je een (schulden) vrije toekomst tegemoet zien.

Get a Grip Zeeland is een nieuw initiatief om jonge mensen hulp te bieden bij hun geldzaken door jonge vrijwillige maatjes te koppelen. 

Opvoeden van jonge kinderen met de bewezen methodiek van Humanitas Home-Start

Voor ouders is het opvoeden van opgroeiende jonge kinderen niet altijd even eenvoudig. Heb je soms ook het gevoel dat je vastloopt in de opvoeding en dat je er alleen voor staat? Getrainde vrijwilligers ondersteunen je graag met raad en daad om moeilijke situaties te overwinnen waardoor het opgroeien van kinderen een veilige en gezonde basis heeft.  

Opgroeien. Kinderen een vakantieweek in Zeeland laten beleven.
Kinderkamp Zeeland is een fantastische vakantieweek voor elk van de 70 tot 80 kinderen. Het Humanitas Kinderkamp Zeeland is voor Zeeuwse kinderen en jongeren, in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, die vanwege de thuissituatie niet of nauwelijks op vakantie kunnen of gaan.
Actie Frisse Lucht is een vakantieweek voor kinderen uit de regio Rotterdam die vanwege de thuissituatie niet of nauwelijks op vakantie kunnen. Stichting Humanitas Rotterdam en Humanitas Zeeland zorgen ervoor dat deze kinderen een zorgeloze week kunnen hebben bij gastgezinnen in Zeeland. 

 

Actie Frisse Lucht is een vakantieweek voor kinderen uit de regio Rotterdam die vanwege de thuis situatie niet of nauwelijks op vakantie kunnen. Stichting Humanitas Rotterdam en Humanitas Zeeland zorgen ervoor dat deze kinderen een zorgeloze week kunnen hebben bij gastgezinnen in Zeeland. 

Kinderkamp Zeeland is een fantastische vakantieweek voor elk van de 70 tot 80 kinderen.

Het Humanitas Kinderkamp Zeeland is voor Zeeuwse kinderen en jongeren, in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, die vanwege de thuissituatie niet of nauwelijks op vakantie kunnen of gaan.

Meer activiteiten van Humanitas Zeeland

Maak kennis met Humanitas

In 90 seconden leggen we uit wie we zijn en wat we doen.

//www.youtube-nocookie.com/embed/CJFY1c3sJh8

Bij Ondersteuning Aan Ex-gedetineerden helpt een coachend maatje jou je leven weer in te richten. Want na je detentie komt er meteen veel op je af op het gebied van wonen, werken en contacten. Je maatje adviseert je daarbij graag.

Het werd me te veel, al die rekeningen.

Lees hoe John van Henk heeft geleerd zijn administratie op orde te brengen en te houden.

Maatjesproject LVB Voor jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Je maatje is een vrijwilliger die samen met jou op stap gaat. Wandelen of winkelen, of kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven.

Twee jonge mannen rijden door een park. Een zit op een fiets de ander in een rolstoel