Het kan gebeuren dat je het zelf even niet meer redt. Bijvoorbeeld omdat je een dierbare hebt verloren. Of het overzicht op je geldzaken kwijt bent. Of je kinderen niet de aandacht kunt geven die ze verdienen. Wij, vrijwilligers van Humanitas Zoetermeer, helpen je weer op weg. Jaarlijks helpen we meer dan 200 mensen. Onze hulp is gratis.

Vind je je weg niet meer in al je papieren en heb je geen idee waar je geld blijft? We helpen je om weer overzicht te krijgen op je administratie en je geldzaken. Kijk op de pagina van Thuisadministratie of neem contact op via telefoon (06-83889734) of mail.

Vraag je je af hoe je verder moet? Het verlies van je partner of een kind verwerken doe je op je eigen manier. Bij een vrijwilliger van Humanitas, vaak een lotgenoot, kun je je verdriet uiten. Kijk op de pagina van Steun bij Verlies of neem contact op via telefoon (06-51230979) of mail.

Kun je een steuntje in de rug gebruiken bij het opvoeden of het draaiende houden van je gezin? Een vrijwilliger van Home-Start geeft praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Met onze steun kun je het na verloop van tijd weer zelf. Kijk hier voor meer opvoedondersteuning.

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Humanitas: Vrijwilliger worden

Jij maakt het verschil voor een ander!

Vind jij het leuk om iets te ondernemen met iemand anders, een eindje wandelen of een kop koffie met elkaar te drinken? Wil jij een luisterend oor bieden? Of help je graag iemand om de geldzaken thuis weer op orde te krijgen? Wil jij wel iets voor een gezin betekenen, door een kind voor te lezen of samen naar buiten te gaan?

De vrijwilligers van Humanitas Zoetermeer vinden het belangrijk om iedereen die het zelf even niet redt, op weg te helpen. En het mooie is, iedereen kan wat doen. Of je nu veel tijd hebt, of wat minder.

Wie je ook bent, jij maakt het verschil!

Klik op de afbeelding om al onze vacatures te bekijken.

Humanitas in 90 seconden.

Humanitas. Al 75 jaar van mens tot mens.

//www.youtube-nocookie.com/embed/A9hCAkukM_E
6-6-2020 Tentoonstelling 75 jaar vrijheid - 75 jaar Humanitas geopend

Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding van Nederland én bestaat Humanitas landelijk 75 jaar. Aan beide jubilea schenken we aandacht met een tentoonstelling in Museum De Voorde.

Ervaringen van een vrijwilligster


De mevrouw die ik bezoek is iedere keer ontzettend blij dat ik kom. Het verdrijft haar eenzaamheid en zij beschouwt mijn bezoekjes als een goed werkend medicijn. Onze gesprekken hebben een andere insteek dan de – overigens ook belangrijke – huis- tuin- en keukenpraatjes die zij met haar eigen kinderen heeft. Ik probeer meer diepgang te brengen en juist dat aspect wordt gewaardeerd. Zowel mevrouw als ikzelf beleven allebei veel plezier.