Zoetermeer

Humanitas Zoetermeer is er voor iedereen in de omgeving die het even niet in hun eentje redt. Ruim tweehonderd vrijwilligers zetten zich elke week met hart en ziel in voor de activiteit die het beste bij hun kennis en talenten past. Humanitas Zoetermeer bestaat uit zeven activiteiten.

Humanitas Thuisadministratie helpt mensen met schulden met het op orde brengen van hun administratie Hulp bij Thuisadministratie van Humanitas Zoetermeer brengt deskundige vrijwilligers in contact met mensen met schulden die de regie over hun administratie, geldzaken en financiën kwijt zijn.

Rouwverwerking kost veel energie. Je kunt er helemaal doorheen zitten. Steun bij Verlies helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Meer activiteiten van Humanitas Zoetermeer

Opvoedingsondersteuning voor gezinnen met kinderen van 7 tot 14 jaar. Home-Start+. Een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, er bestaat geen opleiding voor. Als ouder doet u wat u kunt. In de meeste gevallen komt u er zelf wel uit. Soms lukt dat niet.

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen tot zeven jaar.

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Ieder gezin kent lastige tijden. Dan helpt Home-Start Pijnacker-Nootdorp je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. 

Humanitas Steunouder biedt steun aan ouders die overbelast zijn. Steunouder is er voor gezinnen waarvan de ouder of ouders overbelast zijn met één of meer kinderen in de leeftijd van 0 t/m 14 jaar.

Humanitas: Vrijwilliger worden

Jij maakt het verschil voor een ander!

Vind jij het leuk om iets te ondernemen met iemand anders, een eindje wandelen of een kop koffie met elkaar te drinken? Wil jij een luisterend oor bieden? Of help je graag iemand om de geldzaken thuis weer op orde te krijgen? Wil jij wel iets voor een gezin betekenen, door een kind voor te lezen of samen naar buiten te gaan?

De vrijwilligers van Humanitas Zoetermeer vinden het belangrijk om iedereen die het zelf even niet redt, op weg te helpen. En het mooie is, iedereen kan wat doen. Of je nu veel tijd hebt, of wat minder.

Wie je ook bent, jij maakt het verschil!

Klik op de afbeelding om al onze vacatures te bekijken.

Vacatures
Vacature: VRIJWILLIGER VRIENDSCHAPPELIJK HUISBEZOEK

Humanitas Zoetermeer zoekt vrijwilligers Vriendschappelijk Huisbezoek die ouderen willen bezoeken. Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas brengt vrijwilligers in contact met ouderen die minder sociale contacten hebben.

Bekijk alle vacatures

14-11-2018 Vrijwilligers Thuisadministratie ontvangen certificaat

Negen vrijwilligers van de activiteit Thuisadministratie hebben de opleiding ‘Budgetteren/helpen grip op geld te krijgen’ succesvol afgerond. Zaterdag 10 november hebben zij hiervoor een certificaat in ontvangst mogen nemen.

Ervaringen van een vrijwilligster


De mevrouw die ik bezoek is iedere keer ontzettend blij dat ik kom. Het verdrijft haar eenzaamheid en zij beschouwt mijn bezoekjes als een goed werkend medicijn. Onze gesprekken hebben een andere insteek dan de – overigens ook belangrijke – huis- tuin- en keukenpraatjes die zij met haar eigen kinderen heeft. Ik probeer meer diepgang te brengen en juist dat aspect wordt gewaardeerd. Zowel mevrouw als ikzelf beleven allebei veel plezier.