District Zuid

Humanitas MentorMaatjes

Niet iedere leerling heeft vrienden, of oudere broers of zussen die kunnen helpen met de vragen die ze hebben, over school of de situatie thuis.

Een mentormaatje is iemand aan wie je van alles kunt vragen. Ook als het even niet zo lekker gaat. Hij of zij helpt jou 1 à 2 uur per week op school, na schooltijd; geeft je plezier in het leren en stimuleert je zelfvertrouwen, want je kunt vaak meer dan je denkt. Maar ook samen iets leuks doen, kletsen of sporten is mogelijk. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas. Het gaat om jonge vrijwilligers, studerend of werkend, die jou graag extra aandacht, steun en begeleiding geven.

Humanitas MentorMaatjes is een school-based activiteit. Dit betekent dat de aanvragen voor begeleiding van leerlingen via de school verlopen. De mentormaatjes begeleiden de leerlingen ook óp school, na schooltijd. Meestal voor de duur van één schooljaar. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas.

De mentormaatjes geven begeleiding in het:

•     basisonderwijs
•     voortgezet onderwijs
•     beroepsonderwijs

Gezocht in heel Brabant!

We zijn structureel op zoek naar mentormaatjes en vrijwillige coördinatoren! Bezoek onze afdelingspagina's voor beschikbare vacatures:

West-Brabant West (Roosendaal)
Regio Breda
Midden-Brabant (Tilburg, Gilze-Rijen)
's-Hertogenbosch
Eindhoven
Noord-Limburg

Onderzoek La Base

In opdracht van Humanitas MentorMaatjes heeft onderzoeksbureau La Base in het schooljaar 2012-2013 onderzoek uitgevoerd naar de 'effecten van mentoring binnen het onderwijs'. In maart 2014 zijn de resultaten gepresenteerd. Nieuwsgierig naar de uitkomsten? Download nu de publieksversie en/of het uitgebreide onderzoeksrapport 'mentoring in het onderwijs: een gezamenlijke inspanning'!

Humanitas: Humanitas MentorMaatjes

Zoek MentorMaatjes in:

Breda  |  Eindhoven  |  Midden-Brabant

's-Hertogenbosch  |  West-Brabant West |

Noord-Limburg