District Zuid

MentorMaatjes

Niet iedereen heeft een vriend of vriendin, of een oudere broer of zus die kan helpen. Toch is het soms fijn als er iemand is die speciaal aandacht heeft voor jou. Een mentormaatje van Humanitas is een  gezellig maatje dat naar je luistert en kijkt naar wat jij belangrijk vindt.

Een mentormaatje is iemand aan wie je van alles kunt vragen. Ook als het even niet zo lekker loopt. Hij of zij helpt jou enkele uren per week op school. Geeft je plezier in het leren en stimuleert je zelfvertrouwen, want je kunt vaak meer dan je denkt. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas. Het gaat om jonge vrijwilligers, studerend of werkend. Zij geven begeleiding in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs, meestal voor de duur van één schooljaar.

Zij trekken met jou op in  wekelijkse één-op-één gesprekken van gemiddeld een uur. Zij hebben aandacht voor je, helpen je bij je huiswerk en bij andere problemen waar je misschien mee rondloopt.

Humanitas MentorMaatjes is een zogenoemd school-based project. Dit betekent dat de aanvragen voor begeleiding van leerlingen via school verlopen. De mentormaatjes begeleiden de leerlingen ook óp school. Meestal duurt de begeleiding één schooljaar. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas.

De MentorMaatjes geven begeleiding bij:

•     basisonderwijs
•     voortgezet onderwijs
•     beroepsonderwijs

Gezocht in heel Brabant!

We zijn structureel op zoek naar mentormaatjes en vrijwillige coördinatoren! Bezoek onze afdelingspagina's voor beschikbare vacatures:

West-Brabant West (Roosendaal)
Regio Breda
Midden-Brabant (Tilburg, Gilze-Rijen)
's-Hertogenbosch
Eindhoven
Noord-Limburg

Onderzoek La Base

In opdracht van Humanitas MentorMaatjes heeft onderzoeksbureau La Base in het schooljaar 2012-2013 onderzoek uitgevoerd naar de 'effecten van mentoring binnen het onderwijs'. In maart 2014 zijn de resultaten gepresenteerd. Nieuwsgierig naar de uitkomsten? Download nu de publieksversie en/of het uitgebreide onderzoeksrapport 'mentoring in het onderwijs: een gezamenlijke inspanning'!

"Een klein beetje extra aandacht doet wonderen voor een leerling."

Jos Jansen is vrijwillig coördinator bij Humanitas Mentormaatjes, één van de vier activiteiten die valt binnen het Humanitas thema ‘Opgroeien’. Lees hier zijn verhaal.

Humanitas: MentorMaatjes

Zoek MentorMaatjes in:

Breda  |  Eindhoven  |  Midden-Brabant

's-Hertogenbosch  |  West-Brabant West |

Noord-Limburg


In 2015-2016 mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van:

Stichting Kinderpostzegels Nederland

Stichting Zonnige Jeugd

Janivo Stichting